Prvé miesto v rebríčku za 11.týždeň patrí filmu Kráska a zviera

21.3.2017|Marko Aust|

V poslednom víkendovom 11.týždni, s ktorým sme sa rozlúčili aj so zimou, si prvú víťaznú priečku odnáša najnovšia filmová adaptácia disneyovskej klasiky Kráska a zviera s príbehom o kráske Belle, ktorú vo svojom zámku uväzní tajomný netvor. Film si pozrelo 38 372 divákov a po premiérovom víkende má tržby 206 120 eur.

Fotogaléria Kráska a zviera (2017)Zobraziť fotogalériu »

Len pár tisíc divákov delilo od prvého miesta thriler Únos, ktorý si vo svojom treťom týždní môže pripísať tržby 198 808 eur a celkové tržby už po troch týždnoch prekročili magickú miliónovu hranicu, presne sa zastavili na čísle 1 112 097 eur od 207 896 divákov.

Z minulotýždnového druhého miesta zostúpil na tretie miesto film Kong: Ostrov lebiek, vo svojom druhom víkendovom týždni si zvýšil tržby o 65 364 eur a návštevnosť divákov stúpla o 10 343. Viac o filme vám priblíži naša recenzia Kong: Ostrov lebiek.

Z tohtotýždnových noviniek sa na siedmom mieste umiestnil slovenský film Piata ľod od režisérky Ivety Grófovej, nakrútený na motívy úspešnej knihy Moniky Kompaníkovej. Malá Jarka zúfalo hľadá lásku a nachádza ju náhodou, keď za zvláštnych okolností vezme dve batoľatá do opustenej záhradnej chatky. Jej konanie je dojemným a detsky úprimným pokusom napraviť svet dospelých svojou hrou na rodinu, akú by chcela mať. Premiérový otvárací víkend priniesol tržby 18 383 eur a 3 895 divákov.

Fotogaléria Piata loď (2016)Zobraziť fotogalériu »

Hneď za ním sa na ôsme miesto dostal dobrodružný triler Zlato, ktorý bol inšpirovný skutočným príbehom. Kenny Wells v podaní Matthewa McConaugheyho má svoj celoživotný sen - objaviť zlatú baňu. Spolu s geológom odídu od Indonézie, kde narazia na zdroj zlata. Ale nie všetko, čo sa blyští, býva zlato... Prvé tržby sú vo výške 15 095 eur a 2 789 divákov. Ak sa chcete o filme dozvedieť viac, minulý týždeň sme zverejnili recenziu Zlato

Zdroj:  ÚFD Foto © Saturn Entertainment

Súvisiace články