TV tipy na 14.víkend: Londýn v plameňoch

7.4.2017|Marko Aust|

Pred vyše rokom bola v slovenských kinách premiéra slovenskej drámy Agáva od režiséra Ondreja Šulaja na námety románu slovenského spisovateľa Ladislava Balleka. Ide o ľúbostný príbeh nešťastnej lásky odohrávajúci sa v prelomovom období tesne po druhej svetovej vojne. Za dverami sa už nenápadne hlási Víťazný február, ktorý vymazal z dejín takmer celú jednu vrstvu slovenskej inteligencie. Pokiaľ ste nemali možnosť film vidieť, môžete ho zhliadnúť na televíznej obrazovke v piatok večer (22:05h, Jednotka).

Fotogaléria Agáva (2016)Zobraziť fotogalériu »

Tip na sobotu smeruje na akčný triler Londýn v plameňoch (20:30h, Markíza), Teroristi už dobyli Biely dom a teraz si zoberú ešte väčšie sústo. Na pohreb britského premiéra sa zídu lídri celého západného sveta a vďaka bezpečnostným manévrom by Londýn v tej chvíli mal byť tým najbezpečnejším miestom na zemi. Namiesto toho sa však stane smrtiacou pascou. Vo filme sa predstavia herecké hviezdy ako Gerard Butler, Morgan Freeman, Aaron Eckhart či Angela Basset.

Fotogaléria Londýn v plameňoch (2016)Zobraziť fotogalériu »

Posledný tip na záver víkendu máme na americký romantický príbeh Neslušný návrh (21:40h, ČT2) od režiséra Adriana Lynea, v ktorom nejde nielen o lásku ale aj o peniaze. Mladý manželský pár Diana a David Murphyovci (Demi Moore a Woody Harrelson) sa rozhodnú riešiť svoju finančnú krízu v lasvegaských kasínach, kde sa zoznámia s prítažlivým milionárom Johnom Gageom (Robert Redford). Ten je Dianinou krásou tak očarený, že sa rozhodne využíť finančnej tiesňe mladej dvojice a za jednú noc s ňou ponúkne milión dolárov.

  Foto © Bonton Film

Súvisiace články