Seriál Akty X sa opäť vráti na televízne obrazovky s novými epizódami

21.4.2017|Marko Aust|
Seriál Akty X sa opäť vráti na televízne obrazovky s novými epizódami

Televízna spoločnosť Fox oznámila správu, že známy sci-fi seriál Akty X sa vráti na televízne obrazovky s desiatimi novými epizódami, čo určite hlavne poteší priaznivcov tohoto seriálu. Ako uviedol portál Comingsoon, o nové diely sa postará tvorca seriálu Chris Carter, výroba by mala začať už začiatkom tohoto leta. Nové epizódy by sa mali následne odvysielať na prelome rokov 2017-2018.

Tento kultový seriál sa vrátil k divákom v desiatej sérii v minulom roku po dlhej pätnásťročnej prestávke a pozrelo si ho až 16 miliónov divákov, čo ho vtedy zaradilo hneď na druhé miesto rebríčka sledovanosti.

Seriál Akty X odštartoval v roku 1993, získal prestížne ocenenia ako 16 cien Emmy a 5 Zlatých Glóbusov.

Hlavnými postavami seriálu je dvojica agentov FBI Fox Mulder (David Duchovny) a Dana Scully (Gillian Anderson), obaja spoločne vyšetrujú špeciálne kriminálne prípady, zaradené medzi Akty X.

Akty X je označenie spisov, obsahujúcich záhadné a nevysvetliteľné skutočnosti, ktoré sa nikdy nepodarilo objasniť a tak boli založené ako nevyriešené. Špeciálny agent FBI Fox Mulder je posadnutý skúmaním paranormálnych javov a takmer všetko pripisuje duchom alebo mimozemšťanom. Agentka Dana Scully naopak rozhodne nezdieľa jeho nadšenie v otázke paranormálnych javov a každú Mulderovu teóriu sa snaží racionálne a vedecky vysvetliť. Spolu postupne vytvoria skvelo sa dopĺňajúcu dvojicu, vďaka ktorej sa tento seriál stal tak mimoriadne populárnym na celom svete.

Zdroj:  comingsoon.net Foto © FOX

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...