Slovenský rebríček za 19.týždeň ovládol film Kráľ Artuš: Legenda o meči

16.5.2017|Marko Aust|

V tomto 19. týždni prišlo do slovenských kín päť nových filmov. Víkend je za nami, pozrieme sa, ako sa darilo hlavne filmovým novinkám.

Prvé miesto obsadil podľa očakávania dobrodružné filmové spracovanie klasickej legendy Kráľ Artuš: Legenda o meči od režiséra Guya Ritchieho (Zbaľ prachy a vypadni!, Sherlock Holmes). Mladému Artušovi (Charlie Hunnam) zavraždia otca, vlády a anglickej koruny sa ujme jeho strýko (Jude Law). Artuš príde o detstvo i vlastnú identitu, až kým nenarazí na čarovný meč Excalibur. V okamihu, keď ho ako vyvolený vytiahne zo skaly, obráti sa mu život hore nohami.  Vo svojom priemiérovom otváracom týždni zarobil 87 644 eur od 15 480 divákov.

Fotogaléria Kráľ Artuš: Legenda o meči (2017)Zobraziť fotogalériu »

Na druhú priečku zostúpil víťaz z minulého týždna film Strážcovia Galaxie 2 od Jamesa Gunna. K tomuto pokračovaniu sme napísali recenziu. Vo svojom druhom otváracom týždni si pripísal tržby 82 928 eur a 13 356 divákov.

Na tretie miesto zostúpil z minulotýždnového druhého miesta animovaná rozprávka Baby šéf, v kinách je už štvrtý týžden, v ktorom hlási zisky 46 290 eur a návstevnosť 9 324 divákov.

Z filmových noviniek sa umiestnil na 11.mieste film Pád. Film od Scotta Hicksa nás zavedie do školy plnej zvláštnych spolužiakov stretáva záhadného a odťažitého Daniela, ktorí s ňou ale nechce mať nič spolčeného a až podozrivo sa jej vyhýba. Luci sa snaží zistiť jeho tajomstvo stoj čo stoj.  Vo svojom premiérovom týždni zarobil 3 029 eur a pozrelo si ho 677 divákov.

Fotogaléria Pád (2016)Zobraziť fotogalériu »

Štrnáste miesto sa ušlo animovanému filmu Deep: Dobrodružstvo pod hladinou z podmorského sveta. Zem zaplavili nekonečné oceány, celé ľudstvo sa odsťahovalo o dom ďalej a život na dokonalej modrej planéte riadia prapodivní tvorovia z hlbín. V jednej podmorskej kolónii žije chobotnička Deep, neurotická kreveta Elis a nemotorný morský čert Evo. Film vo svojom špeciálnom predpremiérovom týždni zarobil 2 618 eur a mal 443 divákov.

Film Muž menom Ove prejednáva o tvdrohlavom a večne sa sťažujúcom mrzutom mužovi Ovem, ktorý pohŕda všetkými okolo neho a dáva im to aj zreteľne najavo. Bývalý predseda družstva vlastníkov, ktorému nedávno zomrela milovaná manželka Sonja, teraz terorizuje susedov ako samozvaný strážca poriadku. Zvrat v jeho životnej rutine nastáva s príchodom jeho nových susedov, mladej pakistanskej rodiny, ktorých životný štýl sa mu najskôr prieči. Keď omylom nabúrajú autom do Oveho poštovej schránky, spustia tým reťaz nečakaných udalostí. Zisky mal vo výške 1 925 eur, návštevnost 668 divákov čo ho umiestnilo na 16.miesto.

Fotogaléria Muž menom Ove (2015)Zobraziť fotogalériu »

Na záver tu máme poslednú novinku, ktorá sa 17.miestom tiež umiestnila v prvej dvadsiatke, a to britská dráma Lady Macbeth z prostredia anglického vidieka. Katherine (Florence Pugh) je donútená vydať sa za postaršieho veľkostatkára, ktorého nemiluje. Lásku v nej však dokáže prebudiť mladík, ktorý na statku pracuje. Silný cit v nej vzbudí obrovskú silu a Katherine sa rozhodne vziať osud do svojich rúk. Nič ju nedokáže zastaviť…  Tržby mala vo výške 1 771 eur a návštevnosť 400 divákov.

Fotogaléria Lady Macbeth (2016)Zobraziť fotogalériu »

Zdroj:  ÚFD Foto © Continental Film/MagicBox/ASFK/CinemArt

Súvisiace články