Jesse Eisenberg si v novom filme Resistance zahrá míma Marcela Marceaua

22.5.2017|Ivet Kollárová|
Jesse Eisenberg si v novom filme Resistance zahrá míma Marcela Marceaua

Jedným z najsledovanejších filmových miest týchto dní je francúzske mesto Cannes, v ktorom sa koná 70. ročník Medzinárodného filmového festivalu. Okrem nových filmov, z festivalu prichádzajú aj čerstvé filmové správy. Jedna z nich je od režiséra Jonathan Jakubowicz, ktorý sa chystá na natáčanie nového filmu Resistance o legendárnom mímovi Marcelovi Marceauovi a jeho zapojení sa do francúzskeho odboja počas Druhej svetovej vojny.

V hlavnej úlohe jedného z najznámejších francúzskych mímov uvidíme herca Jesseho Eisenberga. Scenár k filmu napísal režisér Jakubowicz. Začiatok natáčania filmu v európskej koprodukcii je naplánovaný na začiatok roka 2018. Dej filmu priblíži Marceauov život, jeho začiatky ako mím a obdobie, kedy prežil vojnu a podarilo sa mu zachrániť niekoľko židovských detí, ktorým Nacisti zabili rodičov.

Marceau, ktorý bol známy pod prezývkou Klaun Bip, sa narodil ako Marcel Mangel v židovskej rodine v Štrasburgu vo Francúzsku. Jeho otec, povolaním mäsiar bol zabitý v koncentračnom tábore Osvienčim, jeho matka tábor prežila. Marceau bol zakladateľ modernej pantomímy, s ktorou vystupoval cez 60 rokov. Jeho prvé veľké vystúpenie sa konalo pred zrakmi 3 tisícok amerických vojakov po oslobodení Paríža v auguste roku 1944. Jedna zaujímavosť, Marceau bol originál tvorcom povestného moonwalku speváka Michaela Jacksona.

Herec Jesse Eisenberg, ktorý si Marceau vo filme Resistance zahrá, má k mímom naozaj blízko, jeho matka dlhé roky vystupovala ako profesionálny klaun. Samotného Eisenberga sme mohli ako majstra triku vidieť vo filmoch Podfukári a Podfukári 2. dejstvo. Jedným z výkonných producentov snímky bude aj najstarší syn Marceaua, Baptiste Marceau, ktorý dohliada na hodnovernosť snímky.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Odporúčané články

Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...