TV tip na posledný májový víkend: Diabol nosí Pradu

26.5.2017|Marko Aust|

Pred dvermi je posledný májový víkend, vybrali sme pre vás tri televízne tipy.

Prvý tip na piatkový večer padol na film Diabol nosí Pradu (JOJ, 20:35h) od Davida Frankela zo závratného sveta módy. Dostávame sa do newyorskej redakcie prestížneho časopisu Runway, v ktorej tvrdou rukou vládne obávaná Miranda Priestly (Meryl Streep). Na miesto jej asistentky, za ktoré by mnoho mladých dievčat vraždilo, nastupuje čerstvá absolventka Andy Sachs (Anne Hathaway). Svojim nevýraznym oblečením a zjavom pripomína nesmelú študentku a už od prvej návštevy jej začína byť jasné, že úspech v tomto priemysle vyžaduje viac než len nadšenie a odhodlanie. V ďalších úlohách sa predstavia Emily Blunt, Stanley Tucci a Adrian Grenier. Viac o filme vám priblíži naša recenzia Diabol nosí Pradu.

Fotogaléria Diabol nosí Pradu (2006)Zobraziť fotogalériu »

Na sobotný večer máme tip na akčný film Mission Impossible 5: Národ grázlov (Markíza, 20:30h), kde sa Tom Cruise už po piaty krát vracia v úlohe agenta Ethana Hunta. Opäť ide po krku tým najväčším grázlom súčasného sveta, po rozpustení tajnej služby sa spojí so skusenými kamarátmi. Spolu sa pokusia zastaviť teroristov z mýtickej organizácie Syndikát, ktorej členmi sú bývalí agenti. Vo filme od režiséra Christophera McQuarieho väčšinu kaskadérskych scén točil Tom Cruise sám a bez dabléra. Ďalej hrajú Jeremy Renner, Simon Pegg, Rebecca Ferguson a Alec Baldwin. Doporučujeme si tiež prečítať aj našú recenziu k piatej časti Mission Impossible.

Fotogaléria Mission Impossible 5 - Národ grázlov (2015)Zobraziť fotogalériu »

V nedeľu si nenechajte ujsť hororový film Vtáci (ČT2, 21:50h) od legendárneho režiséra Alfréda Hitchcocka. Mladý advokát Mitch Brenner (Rod Taylor) a pekná, ale trochu chladná blondínka z lepšej rodiny Melanie Danielsová (Tippi Hedrenová) sa stretávajú v obchode so zdanlivo neškodnými vtákmi. Mitch Melaniu zaujme, a preto sa za ním vyberie do jeho rodného mesta Bodega Bay. Tam ju z nepochopiteľných dôvodov napadne čajka. Aj ďalší vtáci sa nepokojne zhromažďujú na rôznych miestach v meste, akoby čakali na signál k útoku. Zatiaľ čo napätie, ktoré vyvolala Melanie svojím príchodom do Mitchovej rodiny, visí na vlásku, vtáčia agresivita prepukne naplno... V meste nastane panika. O režisérovi sme napísali profilový článok Majster napätia: Alfréd Hitchcock.

  Foto © Tatrafilm/Barracuda Movie

Súvisiace články