V rebríčku 21.týždňa zvíťazil film Piráti Karibiku: Salazarova pomsta

30.5.2017|Marko Aust|

Za nami je posledný májový víkend, pozrieme sa ako sa viedlo filmovým novinkám po dvadsiatomprvom otváracom víkende.

Ašpirantom na víťaza slovenského rebríčka bolo nové pokračovanie pirátskej série Piráti Karibiku: Salazarova pomsta od filmového štúdia Walt Disney. Film zarobil vo svojom premiérovom týždni 225 785 eur od 40 847 divákov, prvé miesto tak obsadil podľa predpokladov a žiadne prekvapenie na čele rebríčka sa nekoná.

V novom dobrodružstve má Jack Sparrow opäť raz smolu a musí čeliť zatiaľ najdesivejšiemu nepriateľovi – mŕtvemu kapitánovi Salazarovi a jeho posádke duchov. Tomu sa podarilo uniknúť z Diabolského trojuholníka a jeho jedinou túžbou je vyhladiť všetkých pirátov – na čele s Jackom, s ktorým má staré nevyrovnané účty. Jack má jedinú šancu – nájsť bájny Poseidónov trojzubec, avšak k tomu však potrebuje pomoc krásnej astronómky Cariny a Henryho.

Fotogaléria Piráti Karibiku: Salazarova pomsta (2017)Zobraziť fotogalériu »

Na druhé miesto zostúpil sci-fi horor od Ridleyho Scotta s názvom Votrelec: Covenant, druhý týždeň od uvedenia priniesol snímke zisky 39 797 eur a 7 066 divákov. Pokiaľ ešte váhate s návštevou filmu v kine, možno vám napomôže naša recenzia Votrelec: Covenant.

Na tretie miesto postúpila z minulého piateho miesta rodinná animovaná rozprávka Baby šéf, tržby boli vo výške 18 796 eur a 4 tisíc divákov.

Ďalšie filmová novinka francúzska dráma Polina s tržbami 878 eur a 201 divákov obsadila 16. miesto. Polina sa už v útlom veku začala venovať klasickému tancu. Jej odhodlanie a tvrdá práca ju postupne privedú až k posadnutosti, no napriek tomu sa nedokáže presadiť. Zúfalá Polina sa odsťahuje do Antverp, kde síce začne nový život ako servírka v klube, ale v tanci neprestáva hľadať svoju vlastnú cestu.

Fotogaléria Polina (2016)Zobraziť fotogalériu »

Posledný tretí nový film v kinách s názvom Tanečnica skončil na 18.priečke s tržbami 737 eur a 213 divákov. Loïe Fuller, sa narodila na americkom Stredozápade a nič z jej pôvodu nepredurčovalo túto farmársku dcéru k tomu, že raz bude tancovať v parížskej Opere. Ale stalo sa, je z nej ikona a nič ju nezastaví v túžbe stále zdokonaľovať svoje umenie. Až stretnutie s Isadorou Duncan – mladou tančnicou bažiacou po sláve – privedie túto ikonu zo začiatku 20. storočia k pádu.

Fotogaléria Tanečnica (2016)Zobraziť fotogalériu »

Zdroj:  ÚFD Foto © Saturn Entertainment

Súvisiace články