Herečka Sofia Boutella si zahrá v snímke Fahrenheit 451

7.6.2017|Ivet Kollárová|
Herečka Sofia Boutella si zahrá v snímke Fahrenheit 451

Stanica HBO sa púšťa do jedného projektu za druhým. Po projekte s Al Pacinom o trénerovi amerického futbalu Joeim Paternovi, má na pláne adaptáciu klasického románu, ešte z roku 1953, spisovateľa Raya Bradburyho, Fahrenheit 451.

Hlavnú ženskú úlohu si zahrá herečka Sofia Boutella, ktorú najbližšie uvidíme v úlohe egyptskej princeznej Ahmanet, vo filme Múmia. Jej hereckými kolegami v snímke Fahrenheit 451 budú Michael B. JordanMichael Shannon.

O réžiu snímky sa postará Ramin Bahrani, ktorý spoločne s Amirom Naderim napíše pre film scenár. Dej príbehu sa odohráva v hektickej budúcnosti novej Ameriky. Ľudia na seba nemajú čas a najradšej sa schovávajú do virtuálnych realít. Vládne kultúra masových médií a knihy sa stali ilegálne. Pri ich objavení, prichádzajú na rad tzv. hasiči, ktorí už nehasia požiare, ale pália všetky objavené knihy.

Michael B. Jordan sa predstaví ako Guy Montag, mladý hasič, ktorý napriek tomu, že má svoju prácu rád, po ukradnutí pár kníh začne boj so svojím nadriadeným Beattym, ktorého stvárni Michael Shannon. Boutella si zahrá postavu Clarisse, ktorá mladému Montagovi zasadí chrobáka do hlavy o osude sveta, ľudskosti a múdrosti, ktorá sa skrýva v knihách.

Román Fahrenheit 451 bol niekoľko krát zadaptovaný, v roku 1966  aj francúzskym režisérom Francoisom Truffautom, či v roku 1982 rádio stanicou BBC ako rádio príbeh.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Odporúčané články

Som legenda (I am Legend)

Som legenda (I am Legend)

Predstavte si, že na celom svete zúri vírus a vy ste imúnny. Beháte si po Manhattane ako na nejakej lúčke a okolo vás sa mení celá...
Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...