Paramount Pictures oznámil termín pokračovania filmu Top Gun s Tomom Cruisom

3.7.2017|Marko Aust|

Filmové štúdio Paramount Pictures oznámilo termín nového pokračovania filmu Top Gun z roku 1986 s Tomom Cruisom v hlavnej úlohe vojenského pilota.

Do kín v USA by malo pokračovanie s pracovným názvom Top Gun: Maverick ísť 12. júla 2019. Výber dátumu určite nie je náhodný, príde týždeň po premiére nového pokračovania Spider-Mana a týždeň pred novým filmom Lion King.

Podľa informácii portálu Deadline, sa v úlohe pilota Mavericka opäť objaví Tom Cruise a za režisérsku stoličku by si mal zasadnúť Joseph Kosinski. Štyridsaťtriročný režisér už s Tomom Cruisom spolupracoval na filme Nevedomí (2013).

Pôvodný film Top Gun režíroval Tony Scott a po boku Toma Cruisea si zahrali Val Kilmer, Kelly McGillis, Anthony Edwards a Tom Skerritt. Film vyhral Oscara za najlepšiu hudbu.

Vo filme Top Gun sú Maverick (Tom Cruise) a jeho kolega Goose vyslaní na päťtýždňový kurz do kalifornského Miramaru do školy pre elitných vojenských pilotov, nazývanej Top Gun. Keď však jeho kamarát Goose príde pri jednom skúšobnom lete o život, Maverick sa začína meniť...

Slovenská premiéra zatiaľ nebola ohlásená.

Zdroj:  deadline.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články

Comic-Con: Top Gun: Maverick trailer

Comic-Con: Top Gun: Maverick trailer

Tom Cruise prišiel do San Diega na jeden z najväčších pop-kultúrnych eventov, Comic-Con predstaviť dlhoočakávané pokračovanie filmu...