Televízne tipy na tretí júlový víkend

14.7.2017|Marko Aust|

Letné prázdniny sú v plnom prúde, vybrali sme pre vás televízne tipy na víkend v polovici júla. I keď v letnom období zvyčajne prevládajú v televíziach archívne a odľahčené filmy, určite sa nájdu snímky, ktoré by vás mohli zaujať.

Na piatok večer máme prvý tip na dramatický triler od svetoznámeho režiséra Romana Polanského s názvom Rosemary má dietaťko (23:45h, ČT2) o diabolskom sprisahaní v novom dome mladých manželov čakajúcich prvé dieťa. Ústrednú dvojicu manželov Rosemary a Guya Woodhouse si zahrali Mia Farrow a John Cassavetes.

Sobotný večer si môžete spríjemniť českou filmovou komédiou Černí baroni (20:35h, Joj) natočenej na motívy rovnomennej knihy od spisovateľa Miloslava Švadrlíka o príslušníkoch Pomocného technického práporu, prezývaných “pétepáci”. Film je prešpikovaný známymi filmovými hláškami, hlavne od majora Halušky, spomeňme aspoň jedno: “Čo bolo, to bolo, terazky som majorom”. V hlavnej úlohe majora Halušky sa predstaví svojrázny herec Pavel Landovský. V ďalších úlohách uvidíme Ondřeja Vetchého, Václava Vydru, Miroslava Donutila či Borisa Rösnera.

V nedeľu, i keď síce až v neskorých večerných hodinách, si môžete pozrieť francúzsko-taliansky kriminálny triler Ctihodné mŕtvoly (23:40h, STV2) s vynikajúcim hercom Linom Venturom v úlohe inšpektora Ameriga Rogasa. Inšpektor je poverený vyšetrovaním vraždy okresného prokurátora. Počas neho zavraždia i dvoch sudcov a ukáže sa, že všetky obete pracovali na tých istých prípadoch. Rogas postupne zisťuje, že korupcia a organizovaný zločin siahajú až do najvyšších politických kruhov... Vo filme sa prestaví tiež herec zvučného mena Max von Sydow v úlohe sudcu.

  Foto © Youtube reprofoto

Súvisiace články