Highlighty z Comic-Con 2017

23.7.2017|Ivet Kollárová|
Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu, televízie, ale najmä komiksov, obľúbená konvencia Comic-Con sa znova po roku vrátila do kalifornského San Diega. V priebehu štyroch dní fanúšikovia obľúbených hrdinov mali možnosť sa so svojimi idolmi stretnúť, pozhovárať a najmä dozvedieť nové informácie o pripravovaných projektoch, najmä zo sveta filmu a televízie.

Filmový tvorcovia na Comic-Con 2017 prišli opäť vo veľkom štýle a na prebiehajúcich panelových diskusiách ponúkli fanúšikom exkluzívne zábery z dlho očakávaných snímok, či televíznych projektoch. V najväčšej sále konvencie Hale H sa najväčšiemu záujmu tešili najmä štúdia Warner Bros., Marvel a  stanica Netflix. V článku prinášame to najzaujímavejšie, čo sa na týchto paneloch udialo.

Panel Warner Bros. Pictures

Jeden z najočakávanejších panelov, ktorý každoročne ponúka kvantá nových informácii a záberov nesklamal ani tento rok. Do San Diega prišli štúdia odprezentovať najmä nový trailer k dlho očakávanému filmu v spoluprácii s DC Comics, Justice League (Liga Spravodlivosti) režiséra Jossa Whedona, ktorý réžiu prebral od Zacka Snydera, ktorý z filmu odstúpil z dôvodu rodinných problémov.

Na panelovej diskusii sa zúčastnili predstavitelia Wonder Woman, Batmana, Cyborga, The Falsha a Aquamana v podaní hercov Gal Gadot, Ben Affleck, Ray Fisher, Ezra MillerJason Momoa. Trailer predstavuje zloducha Steppenwolfa, ktorý ničí svet, kým členovia Ligy spravodlivých zoskupujú svoje sily na epický súboj proti zlu. Napriek všetkým otáznikom a náznakom, po Supermanovi (ktorý zomrel v predchádzajúcom filme, ale posledné zábery naznačovali, že by sa mal vrátiť) nebolo ani stopy. Aj keď Batmanov komorník Alfred v traileri vedie rozhovor s neznámou postavou.

Okrem traileru bol predstavený aj nový plagát k filmu:

Panel následne pokračoval diskusiou, ktorá viedla k otázke na Bena Afflecka, či bude pokračovať v stvárnení Batmana aj v novom filme, od ktorého odstúpil ako scenárista a režisér a špekulovalo sa, že bude nahradený aj iným hercom. Jeho odpoveď: „Jednoznačne áno. Je to jedna z najlepších úloh aké hrám. Je to Batman.“ Ďalšia novinka poteší fanúšikov Wonder Woman, jej pokračovanie je totiž oficiálne v príprave, na režisérsku stoličku by sa mala vrátiť Patty Jenkins a samozrejme s Gal Gadot v hlavnej úlohe.

Film Justice League príde do našich kín 16. novembra 2017.

Ďalšou chuťovkou, ktorú predstavili štúdia Warner Bros. bola adaptácia populárnej knihy spisovateľa Ernesta Clina, Ready Player One. Tento akčný sci-fi thriller je zmesou inšpirovanou pop kultúrou 80. rokov a utopickou budúcnosťou, ktorá sa odohráva najmä vo virtuálnej realite. Konkrétne črty filmu dodal režisér Steven Spielberg, ktorý bol uchvátený knihou a príbehom, ktorý skáče z prítomnosti do minulosti a budúcnosti a otvára otázku, čo nás v nej čaká. Trailer odhaľuje mnoho postáv, ktoré ovplyvnili pop kultúru 80. rokov, cez Freddieho Krugera až po Návrat do budúcnosti.

Film Ready Player One zobrazuje svet v roku 2045, kedy väčšina obyvateľstva žije v biede. Zabudnúť na ich biedny život im pomáha útek do virtuálne reality zvanej Oasis, v ktorej môžu žiť život kohokoľvek si zmyslia. Po smrti jej vývojára sa začína hra o ovládnutie Oázy. Jedna z úloh je nájsť skryté odkazy, ktoré sú kľúčom k víťazstvu. V hlavných úlohách sa predstavia Tye Sheridan, Olivia Cooke, T.J. Miller, či Ben Mendelsohn, ktorí spoločne so scenáristom Zackom Pennom a režisérom Stevenom Spielbergom zavítali aj na Comic-Con.

Okrem traileru bol predstavený aj plagát k filmu:

Film Ready Player One má svetovú premiéru 30. marca 2018, do slovenských kín príde o deň skôr, 29.3.

Ďalší panel predstavil dlho očakávané pokračovanie hitu Blade Runner s podtitulom 2049. Do San Diega prišli film podporiť režisér Denis Villeneuve a herci Harrison Ford, Ryan Gosling, Ana de Armas, či Mackenzie Davis. Vo filme sa objaví aj Jared Leto, ktorý sa na pódiu objavil len ako hologram pri predstavovaní filmu. Panel nepredstavil ďalší nový trailer, a osadenstvo bolo skúpe aj na bližšie informácie o filme. Ponúkli však video, ktoré prepojí detaily originál filmu s novinkou, ktorá sa odohráva 30 rokov po udalostiach z jednotky, a dozvieme sa, čo sa stalo medzi tým.

Film Blade Runner 2049 uvidíme v našich kinách od 5. októbra 2017.

Nový plagát zverejnili aj k filmu, adaptácii jednej z najúspešnejších kníh majstra hororu Stephena Kinga, IT. Na Comic-Con do San Diega prišla spolu s režisérom Andrésom Muschiettim aj zostava tzv. Loosers‘ Club mladého obsadenia filmu, Finn Wolfhard, Sophia Lillis, Jack Dylan Grazer, Jeremy Ray Taylor, či Chosen Jacobs.

My pripájame aj selekciu prvých trailerov. Film IT prichádza do našich kín 7. septembra 2017.

Trochu rodinnej „drámy“ štúdia Warner Bros. priniesli novým trailerom k očakávanému filmu..... The Lego Ninjago Movie, ktorý svojím meta-humorom nasleduje kroky jeho predchodcov, The Lego Movie a The Lego Batman Movie. V San Diegu film prišli podporiť herci, ktorí prepožičali postavičkám svoje hlasy, Justin Theroux, Dave Franco, Olivia Munn, Kumail Nanjiani, Michael Peña, či Abbi Jacobson. Režisérmi snímky sú Charlie Bean, Paul FisherBob Logan. Jeden z hlasov patrí ikone kung fu filmov, Jackiemu Chanovi.

Príbeh filmu sleduje šesť ninjov, Lloyda, Jaya, Kai, Cola, Zane a Nya, ktorí ako nadaní bojovníci cez noc chránia svoj domov, Ninjago pred zlými nepriateľmi a monštrami. No cez deň sú iba obyčajní teenageri, ktorí bojujú proti najväčšiemu nepriateľovi: strednej škole.

Film The Lego Ninjago Movie má slovenskú premiéru 21. septembra 2017.

Panel stanice Netflix

Jednoznačne najočakávanejší panel bol k prezentácii druhej sérii seriálu Stranger Things. Do San Diega na Comic-Con prišli všetci najhlavnejší predstavitelia, David Harbour, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Millie Bobby Brown, Caleb McLoughlin, Noah Schnapp, Natalia Dyer, Joe Keery. Zároveň obecenstvu predstavili nové tváre, Dacre Montgomeryho, Sadie SinkPaula Reisera. Svoj projekt prišla podporiť aj dvojica tvorcov, bratia MattRoss Dufferovci.

A potom predstavili prvý trailer k druhej sérii, ktorý dostal do varu všetkých zúčastnených:

Následná diskusia sa zaoberala najmä udalosťami v prvej sérii a očakávaniami sérii druhej. No mladí predstavitelia hlavných postáv mali čo robiť, aby neprezradili viac ako treba. Druhá séria začne po roku od udalostí v sérii prvej. Obyvatelia mestečka Hawkins sa stále spamätávajú z hororu, ktorý priniesol obávaný Demogorgon a tajomstvá ukryté v mestskom laboratóriu. Will Byers bol síce zachránení zo sveta Upside Down, no tí, čo prežili sa musia pripraviť na oveľa horšie, neželané zlo, ktoré ohrozuje mestečko.

Tvorcovia na záver dodali, že dvojka prinesie určitú spravodlivosť pre Barb. Druhá séria seriálu Stranger Things má na stanici Netflix premiéru 27. októbra 2017.

Stanica Netflix uviedla aj prvý trailer k novému seriálu, na ktorom spolupracovali so stanicou CBS, Star Trek: Discovery. Seriál by sa mal odohrávať desiatky rokov pred udalsoťami, ktoré sa odohrali v originál seriáli Star Trek. Presný dej ostáva zahalený tajomstvom, no trailer mnohému napovie. Autormi seriálu sú Bryan FullerAlex Kurtzman. V hlavných úlohách sa predstavia Sonequa Martin-Green, Jason Isaacs, Doug Jones, Michelle Yeoh, či Anthony Rapp.

Na Netflixe sa prvá epizóda seriálu Star Trek: Discovery objaví 25. septembra 2017. Seriál bude mať 15 epizód a rozdelený bude na dve časti, prvých osem sa odvysiela do 5. novembra 2017 a druhá polovica začne v januári 2018.

Netflix predstavil aj dva originál, fantasy akčné filmy.

Film Bright natočil režisér David Ayer, ktorý nás zavedie do sveta, kde záhadné bytosti žijú bok po boku s ľuďmi. Policajt Daryl Ward je prinútený pracovať s Nickom Jakobym, ktorý je Orc (alebo Škrat). Spoločne musia nájsť zbraň, pre ktorú sú všetci ochotní zabíjať. V hlavných úlohách Will Smith, Joel Edgerton, Noomi Rapace, Kenneth Choi, či Lucy Fry.

Film má na stanici Netflix premiéru 22. decembra 2017.

Film Death Note natočil Adam Wingard a zameriava sa na šikovného študenta Lighta Turnera, ktorému sa do rúk dostane záhadný zápisník, ktorý má moc zabiť kohokoľvek, koho meno sa do neho napíše. Light sa za pomoci zápisníka rozhodne odstrániť kriminalitu z ulíc. No nie všetko je tak jednoduché ako napísanie mena, a Light sa čoskoro dostáva do hľadáčika známeho detektíva, ktorý si hovorí L. V hlavných úlohách Nat Wolff, Lakeith Stanfield, Willem Dafoe, Shea Whigham, či Margaret Qualley.

Film má na stanici Netflix premiéru 25. augusta 2017.

V spoluprácii s Marvelom, Netflix pripravila nový originál seriál, ktorého prvý trailer uzrel svetlo sveta práve v San Diegu, Defenders. Slepý ninja, odvážna detektívka, nepriestrelný exzločinec a kung fu milionár. Príbeh sleduje štvoricu netypických hrdinov, ktorí sa musia spojiť, aby spoločne bojovali proti zlu, ktoré sa vyhráža zničením mesta New York. V hlavných úlohách štvorice odvážnych: Krysten Ritter ako Jessica Jones, Charlie Cox ako Daredevil, Mike Colter ako Luke Cage a Finn Jones ako Iron Fist. Okrem nich si v seriáli zahrajú aj Sigourney Weaver, či Rosario Dawson.

Seriál Defenders má na stanici Netflix premiéru 18. augusta 2017.

Panel štúdii Marvel

Tento rok marvelovky neobsadili najväčšiu časť Comic-Conu, no do San Diega priniesli nový, vzrušujúci trailer k filmu Thor: Ragnarok režiséra Taika Waititiho. Film prišli podporiť všetci hlavní predstavitelia, Chris Hemsworth ako Thor, Mark Ruffalo ako The Hulk, Tom Hiddlestone ako Loki, či nováčikovia v obsadení, Cate Blanchett ako Hela, Jeff Goldblum ako Grandmaster, či Tessa Thompson ako Valkyria.

Chris Hemsworth sa publiku priznal, že: „Hral som Thora už päť krát a prišiel som do štádia, kde som sa začal nudiť. Rozprával som sa s režisérom Taikim aj s Kevinom Feigom (CEO Marvelu) o zmenách, kam by som sa mal a mohol posunúť. A oni rozhodli, že mu ostrihajú vlasy, stratí kladivo a urobia z toho jedinečné dobrodružstvo.“ K svojej postave sa vyjadril aj Mark Ruffalo. Vo filme totiž uvidíme Hulka rozprávať, on k tomu dodal: „Máme rozprávajúceho Hulka, ale jeho slovná zásoba sa dá porovnať s dvojročným dieťaťom. Je momentálne vo fáze, kedy si užíva život. A myslím, že by bol zničený, keby sa mal vrátiť do podoby Bruca Bannera.“

Okrem traileru bol predstavený aj nový plagát k filmu:

Film Thor: Ragnarok má slovenskú premiéru 2. novembra 2017.

Novinku Black Panther prišli na Comic-Con predstaviť jej tvorcovia, režisér Ryan Coogler a herci Chadwick Boseman, Danaia Gurira, Lupita Nyong’o, či Michael B. Jordan. Príbeh sa zameriava na bojovníka menom T’Challa, ktorý sa po smrti otca, kráľa Wakandy, vracia do rodnej, no izolovanej, technicky vyspelej Afriky, aby zviedol boj o trón ako právoplatný kráľ Wakandy. Predstavený bol aj prvý trailer, ktorý nie ja zatiaľ dostupný širokej verejnosti. No predstavený bol aj nový plagát:

Film Black Panther príde do slovenských kín 15. februára 2018

Zdroj:  comic-con.org Foto © Depositphotos/Warner Bros./Marvel/Netflix/Twitter/Youtube

Súvisiace články