Herečka Anya Taylor-Joy a režisér Robert Eggers pripravujú remake hororu Nosferatu

16.8.2017|Ivet Kollárová|
Herečka Anya Taylor-Joy a režisér Robert Eggers pripravujú remake hororu Nosferatu

Dvojica, ktorá spolupracovala na úspešnom psychologickom thrilleri Čarodejnica, sa chystá na ďalšiu spoluprácu. So spoločnosťou Studio 8 sa púšťajú do prerábky filmovej klasiky, nemého hororového filmu z roku 1922 režiséra F.W. Murnau, Nosferatu.

Robert Eggers okrem réžie napíše k snímke aj scenár. Anya Taylor-Joy, ktorá sa objavila aj v mysterióznom horore Rozpoltený, si zahrá jednu z hlavných postáv. Originál film z roku 1922 bol neoficiálnou adaptáciou románu od Brama Stokera, Dracula, keďže režisér Murnau nezískal na sfilmovanie knihy práva, pozmenil mená aj miesto deja príbehu. Scény z hradu Grófa Orloka režisér natáčal aj na Oravskom hrade.

Film Nosferatu sleduje upíra Grófa Orloka, ktorý má záujem o kúpu domu v Nemecku a zároveň aj o ženu svojho realitného makléra Huttera. V roku 1979 natočil remake tohto filmu režisér Werner Herzog.

Herečka Anya Taylor-Joy má momentálne rozpracované viaceré projekty. S režisérom Joshom Boonom natáča spinoff k marvelovským X-menom, s názvom New Mutants. A po filmoch RozpoltenýUnbreakable sa objaví aj v treťom nadväzujúcom filme režiséra M. Night Shyamalana, Glass. Vo filme si zahrajú aj James McAvoy, Samuel L. JacksonBruce Willis.

Zdroj:  variety.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články