Elisabeth Moss si zahrá v novom indie filme Call Jane

20.9.2017|Ivet Kollárová|
Elisabeth Moss si zahrá v novom indie filme Call Jane

Herečka Elisabeth Moss, ktorá si z nedeľného udeľovania televíznych cien Emmy Awards 2017 odniesla svoju prvú cenu za výkon v seriáli The Handmaid´s Tale, nezaháľa a po úspechu v televízii sa vráti aj na plátna kín. Jej ďalším projektom sa stala indie dráma s názvom Call Jane, ktorá sa zaoberá právami žien.

Režisérom snímky sa stal Simon Curtis, ktorý režíroval napríklad aj film Môj týždeň s Marilyn. O scenár, ktorý vychádza zo skutočných udalostí o hnutí nazvanom Jane Collective, ktoré sa formovalo v 60. rokoch, sa postarali Hayley SchoreRoshan Sethi.  

Film Jane Call sa odohráva v Chicagu v 60. rokoch a zameriava sa na skupinu žien, ktoré v utajení vykonávali bezpečné prerušenia tehotenstva v časoch, kedy boli potraty v USA nelegálne. Skupina prezývaná Jane Collective, alebo len Jane s oficiálnym názvom Abortion Counseling Service of Women´s Liberation, poukazovala na množstvo nebezpečných a neprofesionálne vykonaných potratov, ktoré narastali. Rozbehli tak hnutie za slobodnú voľbu každej ženy ísť na bezpečný potrat, čo v roku 1973 viedlo k jeho zlegalizovaniu po celých Spojených štátov.

Elisabeth Moss si zahrá hlavnú úlohu vydatej ženy, ktorá neplánovane otehotnie a bude musieť vyhľadať túto skupinu žien a požiadať ich o pomoc.

Moss, ktorá sa do povedomia dostala seriálom Mad Men, môžeme okrem seriálu The Handmaid´s Tale, vidieť v ďalšom vysoko hodnotenom seriáli Top of The Lake, ktorého druhá séria s podtitulom China Girl mala nedávno premiéru na stanici SundanceTV. A objaví sa aj v novom filme režiséra Rubena Östlunda, The Square (Štvorec), ktorý si z MFF Cannes odniesol Zlatú palmu za najlepší film.

Zdroj:  variety.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články