Herečka Olivia Colman nahradí Claire Foy v úlohe Alžbety II. v seriáli The Crown

31.10.2017|Ivet Kollárová|
Herečka Olivia Colman nahradí Claire Foy v úlohe Alžbety II. v seriáli The Crown

Historický seriál stanice Netflix, The Crown zožal tento rok so svojou prvou sériou nemalý úspech. Darilo sa mu ako na udeľovaní televíznych cien Emmy Awards, tak aj na Zlatých glóbusov. Už 8. decembra štartuje druhá séria a tvorcovia sa chystajú na natáčanie nadchádzajúcej tretej a štvrtej série. Podľa slov tvorcu seriálu, Petera Morgana sa tieto nezaobídu bez hereckých zmien.

Seriál The Crown začína v roku 1947, sleduje Britskú kráľovskú rodinu a skoré roky vládnutia Kráľovnej Alžbety II. Tú v prvých dvoch sériách stvárňuje herečka Claire Foy. No ako sa seriál posúva v čase viac k prítomnosti a postava prirodzene starne, tvorcovia sa rozhodli nahradiť Foy staršou herečkou. V tretej a štvrtej sérii, ktoré sa bubú odohrávať po roku 1963, si tak Kráľovnú Alžbetu II. zahrá Olivia Colman.

Iné zmeny obsadenia ohlásené zatiaľ neboli a čaká sa najmä na to, kto nahradí Matta Smitha v úlohe Princa Philipa.

Claire Foy, ktorá získala za stvárnenie Alžbety II. Zlatý glóbus a bola nominovaná na cenu Emmy, uvidíme aj v našich kinách. Koncom novembra bude mať premiéru jej nový film Nádych pre lásku, v ktorom si zahrala spolu s Andrewom Garfieldom.

Olivia Colman si tento rok na svoje konto takisto pripísala víťazstvo na Zlatých glóbusoch. Za výkon v limitovanom seriáli The Night Manager si odniesla cenu pre najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe v limitovanom seriáli, či televíznom filme. Coleman sme mali možnosť videť aj vo filmoch Železná lady, Homár a najnovšie sa predstaví vo filme Vražda v Orient exprese.

Zdroj:  theguardian.com Foto © Londonpicscapital | Dreamstime.com

Odporúčané články

Som legenda (I am Legend)

Som legenda (I am Legend)

Predstavte si, že na celom svete zúri vírus a vy ste imúnny. Beháte si po Manhattane ako na nejakej lúčke a okolo vás sa mení celá...
Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...