Po filme Vražda v Orient exprese uvidíme na plátnach aj novú verziu filmu Smrť na Níle

21.11.2017|Ivet Kollárová|
Po filme Vražda v Orient exprese uvidíme na plátnach aj novú verziu filmu Smrť na Níle

Remake jednej z najobľúbenejších detektívok spisovateľky Agathy Christie, Vražda v Orient exprese sa poriadne neohrial v kinách, a už bol ohlásený jeho nasledovník. Ďalšou adaptáciou s novou tvárou a svojským belgickým detektívom Herculom Poirotom sa stane román Smrť na Níle.

Štúdia 20th Century Fox sa dohodli s Michaelom Greenom, ktorý pre film, rovnako ako pre Orient expres, napíše scenár. Napriek žiadnej dohode, štúdia Fox veria, že na režisérsku stoličku, rovnako ako do hlavnej úlohy Poirota opäť dotiahnu Kennetha Branagha, ktorý v Orient exprese, okrem mohutných fúzov, zaujal najmä výkonom.

Román Smrť na Níle, ktorý bol prvý krát publikovaný v roku 1937, sleduje detektíva Hercula Poirota na dovolenke v Egypte, kde sa stane svedkom a vyšetrovateľom tragického ľúbostného trojuholníka. Román bol prvý krát sfilmovaný v roku 1978, pod režisérom Johnom Guillerminom si detektíva Poirota zahral Peter Ustinov. Film mal, rovnako ako aktuálna adaptácia Vraždy v Orient exprese a tá zo 70. rokov, hviezdne obsadenie: Bette Davis, Mia Farrow, Angela Lansbury, Maggie Smith, David Niven, či George Kennedy a mnohí iní.

Kto si zahrá v novom filme Smrť na Níle ostáva zatiaľ otázne.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články

Vražda v Orient exprese

Vražda v Orient exprese

Kenneth Branagh už opakovane dokázal, že je výborný herec a talentovaný režisér. Pred dvoma rokmi priniesol na plátna kín nové filmové...