Jennifer Lawrence si zahrá v krimi dráme podľa skutočných udalostí Burial Rites

13.12.2017|Ivet Kollarova|
Jennifer Lawrence si zahrá v krimi dráme podľa skutočných udalostí Burial Rites

Štúdia TriStar Pictures, patriace pod Sony Pictures, budú na svojom ďalšom projekte spolupracovať s režisérom Lucom Guadagninom, ktorého film Call Me by Your Name je jedným z tohtoročných favoritov oscarovskej sezóny. Ich najnovším filmom bude historická, kriminálna dráma Burial Rites, ktorá vychádza zo skutočných udalostí odohrávajúcich sa na Islande.

Podklad pre scenár vychádza z rovnomenného románu spisovateľky Hannah Kent, ktorý rozpráva príbeh Agnes Magnúsdóttir, poslednej ženy, ktorá bola v roku 1830 popravená na Islande. Magnúsdóttir bola odsúdená na trest smrti za vraždu dvoch mužov a podpálenia ich domovov. Podľa vtedajšieho islandského, právneho zákona musela posledné dni stráviť izolovaná na odľahlej farme, kde na ňu dávala pozor menšia skupina ľudí.

Dej filmu sa zameria na posledné dni, počas ktorých Agnesa čakala na potvrdenie rozsudku, v mysli sa vracala k svojmu činu a prebúdzali sa v nej emocionálne a romantické väzby. Hlavnú úlohu Agnes Magnúsdóttir si zahrá herečka Jennifer Lawrence, ktorá bude snímku Burial Rites aj produkovať.

Luca Guadagnino, okrem svojej vysoko hodnotenej novinky Call Me by Your Name, režíroval aj snímku Oslnení slnkom a medzi jeho pripravované projekty patrí aj thriller RioBenedictom CumberbatchomJakom Gyllenhaalom v hlavných úlohách.

Jennifer Lawrence, si okrem filmovej série Hry o život zahrala vo filmoch ako Špivaný trik, Pasažieri, matka!, či Terapia láskou, za výkon v ktorom si vyslúžila v roku 2013 Oscara za najlepšiu herečku v hlavnej úlohe. Najbližšie ju v našich kinách uvidíme v špionážnom thrilleri Red Sparrow (1.3.) a vráti sa aj ako obľúbená postava Mystique v nových X-menoch s podtitulom Dark Phoenix (1.11.).

Zdroj:  variety.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články