Lily Collins, David Oyelowo a Dominic West si zahrajú v mini seriáli Bedári

10.1.2018|Ivet Kollarova|
Lily Collins, David Oyelowo a Dominic West si zahrajú v mini seriáli Bedári

Britská stanica BBC chystá nový mini seriál, ktorého predlohou je rovnomenný román francúzskeho spisovateľa Victora Huga, Bedári. Príbeh, ktorý sa odohráva na pozadí povstania v roku 1832, sleduje bývalého galejníka Jean Valjeana, ktorý sa neúspešne pokúša uniknúť pred svojou minulosťou a je dlhé roky prenasledovaný inšpektorom Javertom. V hlavných úlohách uvidíme Lily Collins ako Fantine, Davida Oyelowa ako Javerta a nešťastníka Jean Valjeana si zahrá Dominic West.

Seriál Bedári bude mať šesť hodinových častí a o scenár sa postará Andrew Davies. O produkciu sa postará BBC StudiosLookout Point. Svetovú distribúciu zabezpečí BBC Worldwide. Natáčanie by sa malo začať už vo februári v Belgicku a Severnom Francúzsku. Okrem spomínaných hercov si v seriáli zahrajú aj Adeel AkhtarOlivia Colman ako Pán a Pani Thénardier, Ellie Bamber ako Cosette, Josh O’Connor ako Marius a Erin Kellyman ako Éponine.

Román Bedári od svojho vydania získal mnoho adaptácii, filmových, televíznych a divadelných. Štúdia Universal Pictures vydali v roku 2012 jeho ostatnú adaptáciu, ktorou bol muzikál Bedári režiséra Toma HooperaHughom Jackmanom ako Jean Valjeanom, Russellom Crowom ako Javertom a Anne Hathaway ako Fantine, ktorá vďaka tejto úlohe získala svojho prvého Oscara v kategórii najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe. Film okrem toho získal ešte ďalšie dve ceny v technických kategóriách.

Zdroj:  variety.com Foto © Depositphotos

Odporúčané články

Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...