Willem Dafoe si zahrá po boku Edwarda Nortona v snímke Motherless Brooklyn

14.2.2018|Ivet Kollarova|
Willem Dafoe si zahrá po boku Edwarda Nortona v snímke Motherless Brooklyn

Štúdia Warner Bros. získali pre svoj pripravovaný film ďalšieho herca zvučného mena. V snímke Motherless Brooklyn sa k Edwardovi Nortonovi pridá Willem Dafoe, ktorý bol za svoj ostatný film The Florida Project nominovaný na Oscara v kategórii najlepší herec v hlavnej úlohe.

Film Motherless Brooklyn je adaptácia rovnomenného románu od Jonathana Lethema a odohráva sa v New Yorku v 50. rokoch. Súkromný detektív Lionel Essrog, ktorý trpí Tourettovým syndrómom (neurologicko-psychiatrické ochorenie prejavujúce sa rôznymi tikmi, nekontrolovateľnými pohybmi, či výkrikmi, pozn. redakcie), sa stane svedkom vraždy svojho jediného priateľa a mentora. Pri vyšetrovaní ho stopy zavedú do jedného nočného baru v Harleme, kde spozná krásnu mladú ženu, ktorá protestuje proti silnému developerovi Mosesovi Randolphovi.

Ten nelegálnymi cestami skupuje pozemky, na ktorých môžu jeho ľudia stavať diaľnicu. Essrog, ktorého si zahrá Norton, nájde rovnaké spojenie medzi Randolphom, jeho bratom a mladou ženou, ktoré viedlo k vražde jeho mentora. Dafoe v úlohe developeroveho neúspešného brata sa stane Essrogovím tajným informátorom.

Režisérom thrilleru Motherless Brooklyn je Edward Norton, ktorý pre film napísal aj scenár. Film sa momentálne natáča v New Yorku a k hereckému obsadeniu sa pridali aj herci Bruce Willis, Alec Baldwin, Gugu Mbatha-Raw, Cherry Jones, či Leslie Mann

Zdroj:  deadline.com Foto © Depositphotos

Odporúčané články