Dev Patel si v novom filme zahrá Davida Copperfielda.

28.2.2018|Ivet Kollarova|
Dev Patel si v novom filme zahrá Davida Copperfielda.

Aj keď by sa to tak na prvý pohľad mohlo javiť, úloha, na ktorú Dev Patel prikývol nie je o známom americkom iluzionistovi s rovnakým menom, ale ide o adaptáciu románu Charlesa Dickensa s názvom The Personal History of David Copperfield, ktorý je považovaný za autobiografický. Hlavnú postavu románu Dickens napísal pravdepodobne podľa seba a svojho života.

Film je pod palcom distribučnej spoločnosti FilmNation, ktorá si za režiséra snímky vybrala Armanda Iannucciho, režiséra deviatich epizód seriálu Veep a politicky-satirického filmu The Death of Stalin. Scenár k filmu spolu s Iannuccim napísal Simon Blackwell.

Film The Personal History of David Copperfield bude moderným poňatím Dickensovho románu a pohľadu na postavu Copperfielda, ktorý sa snaží usporiadať svoj chaotický život a nájsť svoje miesto na Zemi. Originál román vyšiel v roku 1850 a opisoval život hlavnej postavy od detstva v chudobe až po úspech, ktorý dosiahol ako spisovateľ.

Deva Patela sme mali možnosť naposledy vidieť v životopisnej dráme Lion. Jeho prelomovou úlohou sa stala úloha mladíka súťažiaceho v indickej verzii show Chcete byť milionárom?, ktorý rozpráva svoj príbeh života v slume v réžii Dannyho Boyla, Milionár z chatrče. Patel má za sebou aj režijný debut s krátkym filmom Home Shopper, ktorý mal premiéru na festivale Sundance.

Zdroj:  variety.com Foto © Carrienelson1 | Dreamstime.com

Odporúčané články

Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...