Čakanie je na konci, dnes do kín prichádza Deadpool 2.. a jeden animák pre deti

17.5.2018|Ivet Kollarova|

Jeden z najchudobnejších týždňov na nové filmy v kinách za pekne dlhú dobu, dá priestor dohnať zameškané. Alebo iba žeby nie. Tretí májový týždeň prinesie len dve novinky, no jedna z nich je Deadpool.

Režisér Tim Miller natočil sofistikovaný, uhladený, marvel komiks o najlepšom a gentlemanskom superhrdi.... skrátka Deadpool 2. Keď Wade Wilson alebo Deadpool v roku 2016 vtrhol do kín ako ukecný a najvtipnejší superhrdina všetkých čias, brutálne zamával nielen so svojimi protivníkmi, ale aj s rebríčkami najnavštevovanejších komiksových filmov. A teraz sa vracia, aby s pomocou svojich schopností opäť zachraňoval celý svet. Napr. pred desivo nebezpečným lepkom v potravinách.

Pripravte sa na druhý príchod Wade Wilsona alias Deadpoola. Možno s ním prežijeme okamžiky, keď ako kuchár prežíva smrtiaci hovädzí útok a hneď potom prahne po splnení svojho veľkého sna: stať sa najvyhľadávanejším barmanom v Mayberry. A súčasne sa chce vyrovnať s tým, že úplne stratil chuť a snaží sa teda znovuobjaviť správne životné korenie. Bojuje s nindžami aj s japonskou jakuzou a vzdoruje svorke sexuálne agresívnych psov. Deadpool tiež vyráža do sveta, aby objavil pre neho významné životné hodnoty: rodinu, priateľstvo, novú chuť prežívať dobrodružstvo a tiež, aby si zaslúžil vytúžený hrnček s nápisom „Najlepší milovník na svete“. Alebo iba žeby nie.

Deadpool je skrátka chlapík mnohých podôb, aj keď tá jeho pravá, ukrytá pod maskou, je pekne hnusná. Ale za to nemôže. Čo avšak neplatí o jeho dosť čiernom zmysle pre humor a netradičnému prístupu k superhrdinským pravidlám fair play. V hlavných úlohách Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, Brianna Hildebrand, Bill Skarsgård, Zazie Beetz, Terry Crews, T.J. Miller či Lewis Tan.

Ukrajinský režisér Oleh Malamuzh natočil animovanú rozprávku Ukradnutá princezná (Vykradena pryncesa: Ruslan i Ljudmila). Láska je silnejšia než kúzla. Kúzelný príbeh Ruslana a Mily sa odohráva v dobe statočných rytierov, krásnych princezien a zlých čarodejníkov. Ruslan, kočovný herec, ktorý sníva o titule rytiera, stretáva Milu a na prvý pohľad sa do nej zamiluje. Ich šťastie ale nemá dlhé trvanie, hrozivý čarodejník Černomor potrebuje Milinu moc lásky, aby ju premenil v magickú temnú silu. Vykúzli preto obrovský vír a unesie Milu priamo pred Ruslanovými očami. Ten nemá ani tušenie, že Mila je dcérou kráľa. Ruslan sa bez okolkov vydáva na záchranu svojej milej. Podarí sa mu zdolať všetky nástrahy a dokázať, že skutočná láska je silnejšia než akékoľvek čary? Film sa v kinách premieta so slovenským dabingom, v ktorom budeme počuť Mira Jaroša, Janu Lieskovskú, Dušana Jamricha či Juraja Predmerského.

  Foto © Depositphotos/CinemArt/Continental Film

Súvisiace články