Trailery týždňa – The Sisters Brothers, Mowgli, Papillon a Damsel

29.5.2018|Ivet Kollarova|
Trailery týždňa – The Sisters Brothers, Mowgli, Papillon a Damsel

Nové trailery k svojím novým projektom zverejnili filmové štúdia Annapurna, Bleeker Street, Warner Bros.Magnolia Pictures.

The Sisters Brothers – Annapurna

Prvý anglicky hovoriaci film tento rok v kinách predstaví francúzsky režisér Jacques Audiard. Do westernovej čiernej komédie odohrávajúcej sa v 19. storočí s názvom The Sisters Brothers obsadil „the best of the best“ Jaka Gyllenhaala, Joaquina Phoenixa, Johna C. ReillyhoRiza Ahmeda. Film je natočený podľa rovnomenného románu od Patricka Dewitta z roku 2011

Film, ktorý sa odohráva v roku 1851 sa zameriava na bratov Sisterovcov, ktorí ako najatí vrahovia cestujú z mesta Oregon City do San Francisca zavraždiť jedného nič netušiaceho chemika Hermana Kermita Warma, ktorý okradol svojho zamestnávateľa. Ich plán zmarí, nie len zlatokop, ktorý im pomáha vystopovať chemika, ale aj zistenie, čo Herman zamýšľa urobiť zo svojím „lupom“. Okrem spomínaných hercov si vo filme zahrajú aj Rutger Hauer, Carol Kane či Rebecca Root

Film The Sisters Brothers by mal mať svetovú premiéru niekedy na jeseň, do úvahy pripadá aj premiéra na MFF Benátky.

Papillon – Bleecker Street

Režisér Michael Noer sa pre svoju novinku nechal inšpirovať rovnomenným filmom z roku 1973 so Stevenom McQueenomDustinom Hoffmanom v hlavných úlohách. Film vychádza z autobiografii Herniho Charriéreho, PapillonBanco, ktoré dokumentujú Henriho život a útek z francúzskeho väzenia známeho pod názvom Bagne de Cayenne (Devil’s Island). Román sa odohráva v priebehu rokov 1931 až 1945.

V novom spracovaní filmu Papillon bol Henri, v podaní Charlieho Hunnama, krivo obvinený z vraždy a poslaný do väzenia. Tam sa stretáva s falšovateľom peňazí Louisom Degom, ktorého stvárnil Rami Malek a spoločne chystajú plán úteku. 

Film Papillon, čo je Henriho prezývka kvôli tetovaniu motýľa na jeho hrudi, sa u nás v kinách predstaví 24. augusta

Mowgli – Warner Bros.

Majster motion-capture, herec a režisér Andy Serkis natočil svoju verziu príbehu inšpirovaného Knihou džungle od spisovateľa Rudyarda Kiplinga, zameranú na ľudské mláďa vychované vlkmi Mowgliho. Serkis film natáčal za pomoci technológie CGI, obleku motion-capture, do ktorého navliekol známe tváre a hranej akcie.

Jednou z úloh pre Serkisa bolo oslobodiť sa od originál animovaného Disney filmu, ako aj ďalšej filmovej adaptácie Knihy džungle z roku 2016 od režiséra Jona Favreaua. V Serkisovej verzii v hlavných úlohách „uvidíme“ (v anglickom origináli budeme počuť) Christiana Bala ako Bagheeru, Cate Blanchett ako hada Kaa, Benedicta Cumberbatcha ako tigra Shere Khana a v úlohe Balooa sa predstaví sám Serkis. Malého Mowgliho si zahral novic Rohan Chand.

Film Mowgli dorazí do našich kín 18. októbra.

Damsel – Magnolia Pictures

Ďalší western so štipkou humoru a bizarnosti vznikol v spolupráci bratskej filmovej dvojice DavidaNathana Zellnerovcov, ktorý do hlavných úloh obsadili Roberta PattinsonaMiu Wasikowsku

Príbeh sleduje Samuela Alabastera, bohatého priekopníka, ktorý cestuje naprieč Amerikou, aby sa oženil so ženou svojho života, Penelope. A ako si tak Samuel cestuje na divoký západ, spolu s opilcom Parsonom Henrym a poníkom menom Butterscotch, sa ich pokľudná cesta pomaly mení na divokú a stiera hranice medzi hrdinom, darebákom a nevinnou a slobodnou ženou.

Okrem Pattinsona a Wasikowskej si vo filme zahrali aj Robert Forster či režisérske duo DavidNathan Zellnerovci.

Film Damsel má svetovú premiéru 22. júna. Slovenská premiéra ohlásená zatiaľ nebola.

Zdroj:  youtube.com Foto © Depositphotos/Warner Bros./Annapurna/Magnolia Pictures/Bleecker Street

Súvisiace články