Rebecca Ferguson si zahrá v pokračovaní filmu Osvietenie

29.6.2018|Ivet Kollárová|
Rebecca Ferguson si zahrá v pokračovaní filmu Osvietenie

Švédska herečka Rebecca Ferguson sa chystá vstúpiť do sveta Stephena Kinga. Rebecca momentálne rokuje o úlohe v pokračovaní klasiky z roku 1980, Osvietenie, ktorý natočil Stanley Kubrick. Rebecca by sa tak pridala k hercovi Ewanovi McGregorovi, ktorý vo filme stvárni hlavnú postavu Dannyho Torranca bojujúceho so svojím darom, nadprirodzenými vidinami.

Presné detaily akú úlohu by mala Rebecca stvárniť známe nie sú, no viaceré zdroje, odvolávajúce sa na jeden z tweetov režiséra filmu Flanagana uvádzajú, že by mohla stvárniť postavu Rose The Hat, diabolskú vodkyňu gangu, ktorý baží po schopnostiach osvietenia, ktoré im zabezpečia nesmrteľnosť.

Pokračovanie filmu vychádza z rovnomennej knihy Stephena Kinga, Doctor Sleep a finančne ho zastrešujú štúdia Warner Bros. O réžiu filmu sa postará Mike Flanagan, režisér ďalšej Kingovej adaptácie pre stanicu Netflix, Gerald´s Game. Film Doctor Sleep sa zameria na dospelého Dannyho a jeho problémy s alkoholom a násilným správaním, ktoré vychádzajú z traumy, ktorú utrpel ako dieťa pri udalostiach v hoteli Overlook. Jeho schopnosti sú potlačované častým pitím, čo sa zmení, keď dostane príležitosť využiť ich na pomoc chorým, no najmä mladému dievčaťu s rovankými schopnosťami, ktorej hrozí nebezpečenstvo.

Rebecca Ferguson sa do širšieho povedomia zapísala svojou prelomovou úlohou záhadnej agentky Ilsy Faust v piatom pokračovaní akčného filmu Mission: Impossible – Národ grázlov. Od vtedy jej hviezda len stúpa, objavila sa vo filmoch ako Dievča vo vlaku, Božská Florence, Život, Snehuliak a koncom minulého roka stvárnila opernú speváčku Jenny Lind v muzikáli Najväčší showman.

Vo svojich začiatkoch sa Rebecca objavila aj na televíznej obrazovke, konkrétne vo vysoko hodnotenom historickom seriáli, za úlohu v ktorom získala nomináciu na Zlatý glóbus, The White Queen. Najbližšie ju uvidíme opäť v úlohe agentky Ilsy Faust v šiestom pokračovaní filmu Mission: Impossible – Fallout, ktorý príde do našich kín 2. augusta.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články