Ethan Hawke a Juliette Binoche si zahrajú v novom filme Hirokazu Koreedu

19.7.2018|Ivet Kollarova|
Ethan Hawke a Juliette Binoche si zahrajú v novom filme Hirokazu Koreedu

Japonský režisér Hirokazu Koreeda, ktorý tento rok na MFF Cannes vyhral Zlatú palmu za najlepší film – Shoplifters (Manbiki Kazoku), sa chystá natočiť svoj prvý film mimo územia Japonska. Snímka s názvom La Verite (Pravda) by sa mala vo Francúzsku začať natáčať už začiatkom októbra.

Známe je aj herecké obsadenie snímky, do ktorej si Koreeda vybral Ethana Hawka, či dve z najlepších francúzskych herečiek súčasnosti Juliette BinocheCatherine Deneuve. Film sleduje príbeh rodiny - francúzskej herečky, jej dcéry scenáristky a jej zaťa, ktorá sa z USA vracia späť do Francúzska. Scenár k filmu napísal taktiež Koreeda a vychádza z jeho divadelnej hry, ktorá sa však v divadle nikdy nehrala a je preložená do francúzštiny.

Hirokazu Koreeda je známy svojimi rodinnými drámami ako Po búrke, Like Father, Like Son, či Naša malá sestra. V jeho filmoch vynikajú najmä prirodzené výkony detí. K čomu dodal, že pri kastingoch, ako v Japonsku, tak vo Francúzsku deťom nedáva scenár a neskôr vo filme necháva postavu dieťaťa, aj jeho samotné sa prirodzene vyvinúť. 

Film La Verite produkčne zastreší Koreedova spoločnosť Bun-Buku a francúzska spoločnosť 3B Productions. Film má premiéru naplánovanú na budúci rok 2019.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Jaguarps | Dreamstime.com

Súvisiace články