Do kín prichádzajú tri nové filmy, Meg: Hrozba z hlbín, Tmavá myseľ a Nezvyčajná cesta fakíra

9.8.2018|Ivet Kollárová|

Druhý augustový týždeň prinesie do kín opäť len tri nové filmy. Od dnes si v kinách môžeme pozrieť akčnú snímku Meg: Hrozba z hlbín, francúzsku komédiu Nezvyčajná cesta fakíra, ktorý uviazol v skrini a sci-fi thriller Tmavá myseľ.

Režisér Jon Turteltaub nám predstaví svoju víziu prehistorického žraloka v snímke Meg: Hrozba z hlbín (THE MEG). Hlbokomorská ponorka, ktorá je súčasťou medzinárodného podmorského výskumného programu – bola napadnutá obrovským tvorom, o ktorom si mysleli, že už neexistuje, sa teraz nachádza poškodená na dne priekopy Tichého oceánu...s posádkou uväznenou vo vnútri. S ubiehajúcim časom, čínska oceánografka privolá na pomoc skúseného záchranára Jonasa Taylora, aby zachránil posádku – i oceán – od tejto nezadržateľnej hrozby: prehistorického takmer 30 metrového žraloka známeho ako Megalodon. To, čo nikto nepredpokladal je, že pred niekoľkými rokmi sa Taylor s týmto strašným stvorením už stretol. Teraz, v tíme so Suyin, musí čeliť strachu o vlastný život, aby zachránil všetkých uväznených...čo ho opäť privádza tvárou v tvár najohromnejšiemu a najväčšiemu predátorovi všetkých čias. V hlavných úlohách Jason Statham, Ruby Rose, Rainn Wilson, Robert Taylor, Bingbing Li, Jessica McNamee, Cliff Curtis, Ólafur Darri Ólafsson, či Page Kennedy.

V anglicko-francúzskej spolupráci natočil režisér Ken Scott magický príbeh nadaného indického kúzelníka v snímke s názvom Nezvyčajná cesta fakíra, ktorý uviazol v skrini (The Extraordinary Journey of the Fakir/L´Extraordinaire voyage du fakir). Aja je talentovaný, ale chudobný kúzelník a fakír, z malej indickej dediny. Namiesto zvláštnych schopností disponuje vybrúsenými trikmi, zručnosťou a talentom. Jeho chorá matka ho vyšle na tajomnú misiu – má v Paríži navštíviť Eiffelovu vežu. Konflikt s excentrickým taxikárom Aju zanechá neďaleko od Paríža, v známom obchode Ikea. Tam sa zoznámi s najkrásnejší ženou, akú kedy videl, s okúzľujúcou Máriou. Ale jeho nádej na lásku je zmarená, keď v Ikei náhodou uviazne vo vnútri skrine, ktorá je i s ním zabalená a odoslaná naprieč Európou. Týmto však jeho dobrodružstvo neskončí. Naopak tak začne Ajova nedobrovoľná, ale o to to bláznivejšia cesta štyrmi miestami Európy. Dokáže Ajova chytrosť a kúzelnícky kufrík pomôcť k návratu do Paríža, aby znovu našiel svoju Máriu a vyriešil tajomstvo matkinho priania? Vo filme si zahrali Dhanush, Bérénice Bejo, Erin Moriarty, Barkhad Abdi, Gérard Jugnot, Ben Miller, Abel Jafri, či Mar Sodupe.

Tretí film, ktorý prichádza dnes do našich kín je adaptácia rovnomenného sci-fi románu Tmavá myseľ (The Darkest Minds), ktorý natočila režisérka Jennifer Yuh Nelson. Potom, čo v Amerike neznámy vírus zabije 98% všetkých detí, sa u tých, ktoré prežili objavia nebezpečné superschopnosti, kvôli ktorým sú vyhlásené za nepriateľov štátu a umiestnené do internačných táborov. Hlavná hrdinka Ruby z takéhoto tábora uteká a pridáva sa ku skupine teenagerov, ktorí rovnako ako ona utekajú pred tyranskou vládou.

Ruby ako jedna z mála prežila záhadnú epidémiu, ktorá zabila takmer všetky americké deti. Ale choroba sa neobišla bez následkov, začínajú sa u nej nekontrolovateľne prejavovať záblesky ničivých superschopností, vďaka ktorým je odvedená do špeciálneho tábora. Tu sú nedobrovoľne internované ďalšie deti s podobným osudom. Tieto nadprirodzené sily sú označené farbami: zelení sú výnimočne inteligentní, modrí ovládajú telekinézu, žltí majú kontrolu nad elektrinou, oranžoví vedia čítať myšlienky a ovládať pamäť a tí najnebezpečnejší, červení, ovládajú oheň. Ruby by mala byť zaradená medzi oranžových, ale v tábore sa jej podarí svoju skutočnú silu utajiť a vydáva sa za pomerne neškodnú zelenú. Pomery v tábore sú brutálne, niektoré deti postupne miznú a Ruby, ktorej je práve šestnásť, sa rozhodne pre útek. Na ceste za slobodou sa pridáva k ďalšej skupine utečencov, na čele s charizmatickým Liamom, ktorý sa snaží z utečencov vytvoriť náhradnú veľkú rodinu a nájsť pre nich spoločnú budúcnosť. Ale Ruby sa bojí po všetkých svojich sklamaniach niekomu dôverovať. Tým viac, že aj v komunite utečencov sa nájdu takí, ktorí sa nezastavia pred ničím.

Ako Ruby sa predstaví Amandla Stenberg známa ako malá Rue z prvého dielu Hunger Games a svoju postavu približuje slovami: „Ruby má silu, ktorej nerozumie – vie manipulovať s ľudskými spomienkami, vidí do ich hlavy a manipuluje s ich myšlienkami a pocitmi. Je na začiatku vydesená a ponížená tyranským prostredím tábora. Potom sa, ale vydáva na dlhú cestu a spolu s novými priateľmi začína chápať svoju silu.“. V hlavných úlohách Mandy Moore, Gwendoline Christie, Amandla Stenberg, Bradley Whitford, Harris Dickinson, Wallace Langham, Mark O'Brien, Catherine Dyer, Sammi Rotibi, Deja Dee, či McCarrie McCausland.

  Foto © Depositphotos/CinemArt/Magicbox/ContinentalFil

Súvisiace články