Filmový kvíz: mráz, zima a fujavice

13.8.2018|Marko Aust|

Dlhotrvajúce horúčavy nás už sužujú niekoľko dní. Pre čitateľov sme dnešný filmový kvíz venovali filmom, ktoré sú z prostredia zimy, mrazivého chladu či snehovej fujavice, nech sa môžete v týchto letných horúčavach aspoň v mysli schladiť.

Prajeme vám všetkým príjemnú zábavu.

Otázka č.1
Horský vodca Rob Hall v snímke Everest (2015) podnikol mrazivú výpravu na Mount Everest. Z ktorej krajiny pochádzal?
USA
Austrália
Nový zéland
Kanada
Otázka č.2
Sci-fi horor Vec z roku 1981 od Johna Carpentera je situovaný do chladnej arktickej výskumnej stanice. Kto si zahral hlavnú postavu R.J.MacReadyho?
Paul Newman
Kurt Rusell
Donald Sutherland
Robert Redford
Otázka č.3
Seriál The Terror zobrazuje príbeh o ceste dvoch sesterských lodí britského námorníctva, ktoré uviazli upostred ľadovej pustatiny. Jedna sa volala Terror, ako sa volala druhá z nich?
Erebus
Indefatigable
Victory
Catherine
Otázka č.4
Legendárnu ruskú rozprávku Mrázika, ktorý žije v zasneženej krajine snáď nemusíme nikomu predstavovať. V ktorom roku bol natočený?
1962
1964
1966
1968
Otázka č.5
V obľúbenej sérii animovaných filmov Doba ľadová vystupuje svojrázna postavička šabľozubej veveričky, posadnutej žaludmi. Ako sa volala?
Sid
Scrat
Manfred
Lenny
Otázka č.6
Kriminálna dráma Snehuliak (2017) je o vrahovi, ktorý vraždí vždy v čase, keď napadne prvý sneh. Od ktorého spisovateľa je táto adaptácia?
Jorn Lier Horst
Jo Nesbo
Henning Mankell
Lars Kepler
Otázka č.7
Snehovej fujavici sa nevyhli ani hrdinovia z filmu Pán Prsteňov: Spoločenstvo prsteňa (2001), keď sa pokúšali prejsť cez Mlžné hory. Koľko ich bolo v spoločenstve počas prechodu?
6
7
8
9
 
  Foto © Depositphotos/Barracuda Movie

Súvisiace články

Filmový kvíz: herec Sean Connery

Filmový kvíz: herec Sean Connery

Nedávno odišla do hereckého neba slávna herecká osobnosť Sean Connery. Herec sa preslávil hlavne v úlohe agenta Jej veličenstva...