Originál film Joker príde do kín na jeseň roku 2019

14.8.2018|Ivet Kollarova|
Originál film Joker príde do kín na jeseň roku 2019

Štúdia Warner Bros.DC húževnato pracujú na prípravách svojho nového originál filmu s názvom Joker, v ktorom si hlavnú úlohu šialeného kriminálnika a úhlavného nepriateľa Batmana zahrá Joaquin Phoenix. Režisérom snímky je Todd Phillips a ako nedávno štúdia ohlásili, do kín sa dostane 4. októbra 2019. O produkciu a distribúciu sa postarajú štúdia Warner Bros. spoločne s Village Roadshow.

Film, ktorého scenár napísal Phillips spolu so Scottom Silverom sa zameria na pozadie vzniku geniálneho šialenca, muža, ktorý bol prehliadaný spoločnosťou a ponúkne fascinujúcu štúdiu osobnosti na pozadí nevypovedaného príbehu. Rozpočet filmu sa pohybuje okolo 55 miliónov dolárov a štúdia sľubujú temnejší a viac experimentálny tón. Začiatok produkcie filmu Joker je naplánovaný na september. 

Štúdia Warner Bros. okrem filmu Joker s Phoenixom plánujú natočiť ďalší, úplne odlišný film o Jokerovi, tentokrát s Jaredom Letom v hlavnej úlohe. Leto sa prvý krát predstavil ako Joker vo filme Jednotka samovrahov a túto úlohu si zopakuje aj v jeho pripravovanom pokračovaní, ako aj v plánovanom filme o Jokerovi a Harley Quinn.

Joaquina Phoenixa najbližšie uvidíme v životopisnej dramédii Don't Worry, He Won't Get Far on Foot od režiséra Gusa van Santa o kontroverznom karikaturistovi Johnovi Callahanovi, ktorý po autonehode ostal pripútaný na invalidný vozík.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články