Trailery týždňa: Jim Carrey v seriáli Kidding, či Emma Stone a Jonah Hill v Netflix seriáli Maniac

17.8.2018|Ivet Kollárová|

Stanice NetflixShowtime, štúdia Universal Pictures, ParamountA24 zverejnili nové ukážky k svojim očakávaným televíznym a filmovým projektom. Tešiť sa môžeme na seriály ManiacEmmou StoneJonahom Hillom, KiddingJimom Carreym a filmy Climax od režiséra-provokatéra Gaspara Noého, Green BookMahershalom AlimViggom MortensenomWhat Men WantTaraji P. Henson a Tracym Morganom.

Maniac – Netflix

Stanica Netflix neprestáva chrliť nové projekty a medzi jej najnovšie dlhoočakávané televízne jednoznačne patrí limitovaný seriál Maniac. Túto sci-fi/fantasy drámu natočil režisér Cary Fukunaga a do hlavných úloh obsadil vskutku impozantné herecké obsadenie – Emmu Stone, Jonaha Hilla, Sally Field, Justina Therouxa, či Jemimu Kirke

Show, ktorú napísal a vytvoril Patrick Somerville a je veľmi voľne inšpirovaná rovnomenným nórskym seriálom sleduje dvoch cudzincov Annie Landsberg a Owena Milgrima, ktorí sa stanú súčasťou záhadného farmaceutického experimentu testovania novej látky, ktorý nedopadne presne podľa predstáv dohliadajúcich lekárov. Dvojica sa tak vydáva na neočakávanú cestu do šialeného sveta fantázie.

Seriál Maniac bude mať na stanici Netflix premiéru 21. septembra

Kidding – Showtime

Na malé obrazovky sa po dlhšom čase vracia aj Jim Carrey. Jeho znovuzrodením môže byť dramédia z pera Davea Holsteina v réžii Michela Gondryho, Kidding. Seriál sa zameriava na Jeffa a.k.a Pána Pickelsa, obľúbenú televíznu ikonu detských programov, ktorého si vďaka jeho milému slovu, dobrým radám a inšpirácii pre mladých obľúbili aj mnohí rodičia. Jeff je zároveň hlavou niekoľkomiliónového impéria, no v momente, keď sa jeho rodina rozpadá, ocitá sa v kríze, z ktorej ho nevie dostať žiadny príbeh, rozprávka, ani jeho obľúbená bábka. Výsledkom je zronený muž žijúci v krutom svete, ktorý si postupne začína uvedomovať realitu a svoj zdravý rozum, čo je vtipné a smutné zároveň.

S Michelom Gondrym na režisérskej stoličke, s ktorým Carrey spolupracoval na filme Večný svit nepoškvrnenej mysle, sa môžeme tešiť na bizarno-surrealistický seriál v duchu filmu Pena dní. Okrem Jima Carreho si v seriáli zahrali aj Judy Greer, Frank Langella, či Catherine Keener.

Seriál Kidding bude mať na stanici SHOWTIME premiéru 9. septembra

Climax – A24

Na tohtoročnom MFF Cannes si novinka kontroverzného režiséra Gaspara Noého, Climax vyslúžila v sekcii Director’s Fortnight hlavnú cenu Art Cinema. Jeho umelecká hudobno-dramatická snímka s prvkami psychologického hororu sleduje skupinku tanečníkov, pre ktorých tanec znamená celý život a boli by pre neho schopní urobiť čokoľvek. V jeden večer sa v opustenej škole na nácvik choreografie začínajú zhromažďovať tanečníci. Opojení hudbou a tancom oslavujú svoju slobodu, až po kým im droga nasypaná do nápoja nezmení ich momentálne životy na nočnú moru.

Noé sa okrem réžie podieľal aj na scenári. O kameru sa postaral Benoit Debie a jednu z hlavných úloh si zahrala Sofia Boutella, ktorú si môžeme pamätať z filmov ako Atomic Blond, či nedávneho Hotel Artemis.

Film Climax má francúzsku premiéru 18. septembra. U nás sa v oficiálnej kinodistribúcii objaví 8. novembra.

Green Book – Universal Pictures

Štúdia Universal sa vo svojej novinke Green Book vydali na menší road trip a cestu v čase späť do 60. rokov. V spolupráci s režisérom Petrom Farrellym natočili drámu podľa skutočných udalostí, ktorá sleduje nezvyčajnú dvojicu, taliansko-amerického vyhadzovača Tonyho, ktorý sa stal šoférom slávneho klasického pianistu africko-amerického pôvodu Dona Shirleyho. Dvojica sa spolu vydáva na turné, ktoré vedie divokým juhom, píše sa rok 1962 a černosi tu sú stále prenasledovaní. 

Pojem „Zelená kniha“ vznikol podľa „knižného sprievodcu“, na ktorý sa zvykli černosi odvolávať, keď cestovali do oblasti poznačenej segregáciou. Hlavné úlohy si vo filme zahrali Mahershala AliViggo Mortensen. Okrem nich sa vo filme objavia aj Linda Cardellini, Don Stark, či P.J. Byrne.

Film Green Book bude mať svoju svetovú premiéru na MFF Toronto už začiatkom septembra. Kedy a či sa objaví v našich kinách známe zatiaľ nie je.

What Men Want – Paramount Pictures

Pamätáte si rom-com Po čom ženy túžia, v ktorom Mel Gibson počul myšlienky žien a tak mohol plniť ich tajné túžby? Štúdia Paramount a režisér Adam Shankman si povedali, že natočia obdobný film, no úlohy mierne otočia. Vo filme What Men Want sa budú počúvať myšlienky mužov a profitovať z toho bude herečka Taraji P. Henson v úlohe športovej agentky Ali Davis, ktorá po špeciálnej seansy u jasnovidky nadobudne schopnosť počuť myšlienky mužov. Ako nedocenená kolegyňa medzi samými mužmi, využije tento nový dar vo svoj, nie len kariérny prospech.

O scenár sa, ako pri filme Po čom ženy túžia postarala Nancy Meyers. V hlavných úlohách sa vo filme okrem Henson predstavia aj Max Greenfield, Wendi McLendon-Covey, Tracy Morgan, či Aldis Hodge

Film What Men Want bude mať svetovú premiéru 11. januára 2019. Slovenská premiéra známa zatiaľ nie je. 

Zdroj:  youtube.com Foto © Depositphotos/Netflix/Showtime/Universal/Paramount/youtube

Súvisiace články