Štvrtý augustový týždeň so štyrmi novými filmami, medzi nimi aj komédia Špión, ktorý ma dostal

23.8.2018|Ivet Kollárová|

Dva americké veľkofilmy, jeden francúzsky a jeden singapurský film smerujú dnes do našich kín.

Režisérka Susanna Fogel prichádza so svojou novinkou, akčnou komédiou Špión, ktorý ma dostal (The Spy Who Dumped Me). Minimálna prax. Maximálna zábava. Audrey a Morgan sú od detstva najlepšie kamarátky a bývajú spolu v Los Angeles. Jedného dňa sa u nich v byte objaví bývalý priateľ Audrey, ktorého prenasleduje banda nebezpečných zabijakov. Dodatočne vysvitne, že je tajným agentom, o čom sa dovtedy nikomu nezmienil. Dievčatá sa tak úplnou náhodou zapletú do medzinárodnej špionážnej misie, v rámci ktorej precestujú Európu, zlikvidujú zopár podozrivých indivíduí (väčšinou omylom) a pokúsia sa zachrániť svet. V hlavných úlohách Mila Kunis, Kate McKinnon, Justin Theroux, Sam Heughan, Gillian Anderson, Ólafur Darri Ólafsson, Fred Melamed, či Kev Adams.

Po uvoľnenej komédii nám nervy ponapína horor v réžii Sylvaina Whita, Slender Man. V malom mestečku v americkom Massachusetts chcú štyri stredoškoláčky rituálom poprieť existenciu tajomného SLENDER MANA. Keď však jedna z nich záhadne zmizne, všetko nasvedčuje tomu, že je v skutočnosti jeho poslednou obeťou... vo filme hrajú Joey King, Javier Botet, Annalise Basso, Julia Goldani Telles, Jaz Sinclair, Kevin Chapman, Michael Reilly Burke, či Jessica Blank.  

Filmárske duo Saphia Azzeddine a François-Régis Jeanne prichádzajú do našich kín s francúzskou komédiou Skorosestry (Demi soeurs). Nič nenasvedčuje tomu, že by sa ich životné osudy a cesty mohli niekedy pretnúť... Všetko sa však mení po smrti ich spoločného biologického otca, ktorého dovtedy ani jedna z nich nepoznala, no zdedia po ňom nádherný byt v Paríži. Lauren je atraktívna 29 ročná „it girl“, ktorá sa snaží preniknúť do módneho sveta a na dosiahnutie tohto cieľa využíva prostredie večierkov s parížskou smotánkou, na ktorých nesmie chýbať. Naproti nej, 28 ročná Olívia, je absolútne neschopná sa prispôsobiť zmenám a novým situáciám a je posadnutá dvomi vecami: zachrániť chod rodinnej cukrárne a nájsť si ideálneho manžela. Najmladšiu je Olívia, má 26 rokov a je zapálenou profesorkou histórie a stále býva u svojej mamy na predmestí Paríža. Pre tieto tri úplne odlišné sestry, bude spoločné bývanie a vzájomné spolužitie dosť výbušná záležitosť. V hlavných úlohách Sabrina Ouazani, Ouidad Elma, Alice David, Patrick Chesnais, Charlotte Gabris, Tiphaine Daviot, Karim Ait M'Hand, Antoine Gouy, Meriem Serbah, Louis Quinn, či Alain Buron.

Posledným filmom, ktorý prichádza dnes do našich kín je klubová snímka zo Singapuru Bistro Ramen (Ramen Teh) od režiséra Erica Khooa. Mladý šéfkuchár Masato je odborník na tradičné japonské jedlo – ramen, ktorý sa v jeho rodine varí už po generácie. Keď mu život pripraví nečekanú skúšku, vydá sa Masato na ďalekú cestu do Singapuru. V meste plnom chutí a vôní spozná viac než jen lahodné recepty a rodinné tajomstvá. Ukáže sa, že jedlo má zvláštnu moc zbližovať ľudí a napravovať staré krivdy. A že láska prechádza ramenom. V hlavných úlohách Tsuyoshi Ihara, Takumi Saitoh, Seiko Matsuda, či Jeanette Aw.

  Foto © Depositphotos/ASFK/ContinentalFilm/Itafilm/ForumFilm

Súvisiace články