Nové seriály v sezóne 2018/2019 - 2.časť

11.9.2018|Marko Aust|
Nové seriály v sezóne 2018/2019 - 2.časť

V druhej časti sa budeme venovať britskej televíznej spoločnosti BBC, ktorá na sezónu 2018/2019 pripravila pre divákov niekoľko nových televíznych seriálov.

Začneme trilerovým seriálom Bodyguard zo súčasnosti v Anglicku, ktorý nás zavedie do špeciálnej pobočky ochrankárov londýnskej metropolitnej polície. Ochrankár, ktorý v minulosti v Afghanistáne záchranil vlak od teroristického samovražedného útoku, bol pridelený ako ochrankár ministerky vnútra Julii Montague. V hlavných úlohách sa predstavia Stuart Bowman, Claire-Louise Cordwell, Vincent Franklin, Nicholas Gleaves, Keeley Hawes a ďalší. Prvá séria s šiestymi epizódami odštartovala už koncom augusta a pobeží do konca septembra.

Do 19.storočia sa vrátime v dramatickom seriáli Gentleman Jack. V ňom sa v roku 1832 vracia Anne Lister do yorkshirského Halifaxu, kde chce oživiť vyhasnutý osud rodného domova v Shibden Hall. Hlavnú postavu Anne Lister si zahrá britská herečka Suranne Jones, ďalej hrajú Sophie Rundle, Joe Armstrong, Jessica Baglow a Amelia Bullmore. Dátum vysielania tvorcovia zatiaľ nezverejnili.

Špionázny seriál Informer je o mladom pakistánskom mužovi Raza, ktorého najal dôstojník Gabe ako tajného informátora pre britskú protiteroristickú jednotku. Nabhaan Rizwan sa predstaví v úlohe Razu, Paddy Considine ako Gabe, ďalej hrajú Bel Powley, Fehinti Balogun a Reiss Jeram. Seriál by mal byť uvedený v roku 2019.

Svetoznámy román Bedári od francúzskeho spisovateľa Vicotra Huga sa dočká ďalšej adaptácie, tentokrát v podobe nového televízneho seriálu Les Misérables. Dej sa odohráva vo Francúzsku 19. storočia, v búrlivom období napoleonských vojen i niekoľko desaťročí po ňom. Hlavnej úlohy bývalého galejníka Jeana Valjeana sa zhostí britský herec Domonic West, David Oyelowo ako inšpektor Javert, Adeel Akhtar ako pán Thénardier, Olivia Colman ako pani Thénardierová či Lily Collins ako Fanfert. Prvú sériu so šiestymi epizódami odvysielajú v roku 2019.

Mysteriózny dramatický seriál Mrs Wilson je zasadený do obdobia rokov 1940 až 1960 a sleduje Alison Wilsonovú, ktorá navonok žije ako šťastne vydatá žena. Z tejto idyly ju však vyvedie smrť Aleca, jej manžela. Po jeho smrti sa objaví záhadná žena, ktorá o sebe tvrdí, že je Alecovou ženou. Alison v snahe dokázať pravosť vlastného manželstva i lásky k manželovi sa zaplietá do temných a znepokojúcich tajomstiev. Alec bol britským špiónom a Alison je odhodlaná zistiť pravdu. V hlavných úlohách manželov Wilsonovcov sa predstaví dvojica Iain Glen a Ruth Wilson. V ďalších úlohách sa predstavia Keeley Hawes, Anupam Kher, Calam Lynch a Fiona Shaw. Termín vysielania nebol ohlásený, predpokladá sa rok 2019.

Do sveta novinárov nás zavedie ďalšia seriálová novinka s názvom Press. Budeme sledovať osudy ľudí z tohoto náročného a rýchlorozvíjajúceho prostredia, ktoré žije neustále v 24-hodinovom cykluse. Bern Collaço, Sujaya Dasgupta, Shawn Dixon a Laura Jane Matthewson. V jednej z vedľajších postáv predsedu predstavenstva a vlastníka novín uvidíme aj Davida Sucheta, ktorý sa preslávil v úlohe Hercula Poirota. Šesťdielná prvá séria práve odštartovala v týchto dňoch.

U spomínaného detektíva Hercula Poirota ešte ostaneme. Seriál The ABC Murders ako názov už napovedá, je podľa románu od Agathy Christieovej z 30-tych rokov o seriálovom vrahovi, ktorý sa podpisuje ako A.B.C a vraždí obete na miestach podľa abecedeného poradia. Slávneho belgického detektíva Poirota si zahrá nemenej známy herec John Malkovich. Uvidíme ako sa popasuje s postavou detektíva, jeho najznámejší predstaviteľ David Suchet nasadil laťku veľmi vysoko. Na televízne obrazovky sa dostane v decembri 2018 a bude mať tri časti.

Zmiznutie dietaťa je snáď to najhoršie, čo sa rodičom môže v živote stať. Do tejto životne hroznej situácie sa dostal aj mladý pár z malého pobrežného mesta v Austrálii. V seriáli The Cry je dvojica touto tragickou udalosťou vystavená ťažkými psychickými útrapami a je neustále pod silným tlakom ako zo strany verejnosti i v súkromí. Ťažko skúšaný pár si zahrá herecká dvojica Jenna Coleman a Ewen Leslie. Presný termín uvedenia zatiaľ nie je známy, mal by však stihnúť ešte tento rok 2018 a počíta sa so 4 epizódami.

Seriál The Little Drummer Girl bol nakrútený podľa rovnomenného špionázneho románu od spisovateľa Johna le Carrého. U izraelského diplomatického úradníka v Západnom Berlína vybuchne bomba. Izraelčania bojujú proti týmto bombovým útokom, ktoré má na svedomí nepolatiteľný Palestínčan. Naverbujú excentrického anglického herca ako izraelského agenta, ktorý si dokáže získať dôveru v palestínskej sieti. Hrajú Alexander Skarsgård, Michael Shannon, Clare Holman, Kate Sumpter, Florence Pugh a Michael Moshonov. Prvá séria bude mať šesť epizód a odštartuje 19. novembra 2018.

I nasledujúci seriál The War of the Worlds je založený podľa rovnomenného slávneho sci-fi románu od autora H. G. Wellsa z roku 1898. Na Slovensku vyšiel pod názvom Vojna svetov. Príbeh je zasadený do Eduardovského obdobia na začiatku 20.storočia. Spolunažívanie hlavnej postavy Amy s Georgeom je prerušené napadnutím Anglicka marťanskou inváziou z versmíru. Amy si zahrala herecká prestaviteľka Eleanor Tomlinson, známa hlavne zo seriálu Poldark. Termín uvedenia zatiaľ nie je známy.

Na záver tu máme ešte dramatický seriál Wanderlust. Terapeutka Joy sa snaží zachrániť manželstvo s jej mužom Alanom po cyklistickej nehode, ktorá ich prinúti prehodnodiť ich vzájomné vzťahy. Manželov Alana a Joy Richardsonovcov si zahrali Steven Mackintosh a Toni Collette. Po ich boku sa objavia v ďalších úlohách Zawe Ashton, Deborah Bartlett a Joe Hurst. Šestdielná prvá séria začne 19. októbra 2018.

Spoločnosť BBC zverejnila i uputávku zahrňujúcu všetky chystané nové seriály, ku ktorým zatiaľ neboli zverejnené samostatné ukážky, i keď v len podobe krátkych flashbackov.

Určite sa z týchto seriálov časom dočkáme aj v našich končinách, čoskoro zverejníme tretiu časť o ďalších chystaných seriálových novinkách.

  Foto © Depositphotos

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...