Rebecca Ferguson rokuje o úlohe v novinke Dune od režiséra Denisa Villeneuva

6.9.2018|Ivet Kollarova|
Rebecca Ferguson rokuje o úlohe v novinke Dune od režiséra Denisa Villeneuva

Štúdia Legendary už dávnejšie ohlásili spoluprácu s kanadským režisérom Denisom Villeneuvom na adaptácii sci-fi románu od Franka Herberta, Dune. Román, ktorý na pozadí politických, náboženských a environmentálnych otázok, rozpráva príbeh mocnej rodiny Atreidov, ktorá sa snaží prevziať kontrolu nad neobývanou planétou Arrakis a exportom vzácnej drogy, zatiaľ čo zápasí s nepriazňou mocného galaktického Imperátora.

Vo filme si hlavnú úlohu mladého Paula Atreidesa, ktorému sa podarí zvrhnúť mocného Imperátora zahrá Timothée Chalamet. Najnovšie správy hovoria o herečke Rebecce Ferguson, ktorá rokuje o úlohe Lady Jessici, matky mladého Paula, ktorá spolu s ním utečie a pomôže mu stať sa vodcom a záchrancom ich kmeňa nomádov. 

O scenár k filmu sa spolu s Villeneuvom postarali Eric Roth a Jon Spaihts. Produkcia filmu Dune je naplánovaná na začiatok roka 2019.

Rebecca Ferguson sa do širšieho povedomia fanúšikov a kritikov zapísala svojou prelomovou úlohou agentky Isly Faust vo filme Mission: Impossible – Národ grázlov. Túto úlohu si zopakovala aj v šiestom pokračovaní „Misie“ s názvom Fallout, ktorá sa stala tohtoročným najlepšie hodnoteným letným blockbustrom, a zároveň najúspešnejším filmom série, ktorý do tohto dňa celosvetovo zarobil 670 miliónov dolárov. 

Rebecca nedávno skončila svoje natáčanie nového Man in Black 4Chrisom HemsworthomTessou Thompson v hlaných úlohách. Jej ďalšou zastávkou bude svet Stephena Kinga a adaptácia jeho diela Doctor Sleep, v ktorej si po boku Ewana McGregora zahrá úlohu Rose the Hat.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články