Henry Cavill si zahrá vo fantazijno-dramatickom seriáli The Witcher

17.9.2018|Ivet Kollarova|
Henry Cavill si zahrá vo fantazijno-dramatickom seriáli The Witcher

Hollywood momentálne prekypuje televíznymi projektami nabitými hollywoodskymi hviezdami. Jedným z najnovších prírastkov na malých obrazovkách bude aj adaptácia krátkych fantazijných príbehov s názvom The Witcher od poľského spisovateľa Andrzeja Sapkowského. Hlavnou hviezdou rovnomenného seriálu bude britský herec Henry Cavill.

Osemdielny seriál The Witcher je pripravený pre stanicu Netflix a jeho autorkou a výkonnou producentkou je Lauren Schmidt Hissrich. O réžiu seriálu sa postarajú Alik Sakharov, ktorý bude režírovať štyri epizódy, Charlotte BrandstromAlex Garcia Lopez, ktorí zrežírujú každý po dve epizódy.

Seriál The Witcher bude, rovnako ako jeho predloha, zameraný na epický príbeh rodiny a jej osud. Cavill si zahrá ústrednú postavu Geralta z Rivie, zaklínača a lovca netvorov, ktorý hladá svoje miesto na zemi, kde ľudia mnohokrát dokazujú, že sú ešte krutejší ako samotná zver. Po stretnutí s mocnou čarodejnicou a mladou princeznou, ktorá skrýva nebezpečné tajomstvo, sa musia všetci traja naučiť spoločne prežiť na extrémne rýchlo sa meniacom a nestálom Kontinente. 

Pre Henryho Cavilla, ktorý potvrdil, že je fanúšik týchto príbehov, to bude jeho prvá hlavná televízna úloha, po jeho úspešnej vedľajšej úlohe v historickom TV seriáli Tudorovci, v ktorom stvárnil postavu Charlesa Brandona. Henry momentálne žne úspech so šiestym pokračovaním filmovej série Mission Impossible: Fallout, ktorá celosvetovo dosahuje k tržbám až 700 miliónov dolárov.

Cavill je rovnako známy najmä postavou Supermana, ktorého prvý krát stvárnil v blockbustri Muž z ocele. Túto postavu si zopakoval aj vo filmoch Batman vs Superman: Úsvit spravodlivosti a Liga spravodlivosti. V súvislosti s týmito filmami Cavill potvrdil, že končí v úlohe Supermana a.k.a Clarka Kenta pre DCEU a štúdia Warner Bros. zároveň potvrdili svoj primárny záujem o film „Supergirl“ s plánmi predstaviť, niekedy vo vzdialenej budúcnosti, aj nového Supermana. 

Zdroj:  indiewire.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články