Nové seriály v sezóne 2018/2019 - 5.časť

2.10.2018|Marko Aust|
Nové seriály v sezóne 2018/2019 - 5.časť

V záverečnej piatej časti sa pozrieme na seriálové novinky televíznych spoločností NBC a CW.

U NBC začneme komediálnym seriálom Abby's z prostredia nepovoleného svojrázneho baru v San Diegu zastrčeného vo dvore, ktorý vedie hlavná hrdinka Abby. Bar má svoje nepísané pravidlá ako napríklad zákaz používania mobilov. Nakrútený bol technikou multicam pred živím obecenstvom. Hlavnú hrdinku Abby si zahrá Natalie Morales, po jej boku sa objavia Nelson Franklin, Kimia Behpoornia, Jessica Chaffin, Leonard Ouzts a Neil Flynn. Seriál odvysielajú v roku 2019.

Milovníkov špionážnych trilerov poteší nový seriál The Enemy Within, v ktorom chytrá bývala agentka CIA Erica Shepherd je po veľkej zrade umiestená vo prísnom väzení Supermax. Agent FBI Will Keaton sa snaží získať jej pomoc pri pátraní po veľmi nebezpečnom zločincovi, ktorého dobre pozná. I keď obaja majú rozdielny motív ho dolapiť a predať ho spravodlivosti, musia však navzájom spolupracovať. Hrajú Jennifer Carpenter, Morris Chestnut, Raza Jaffrey a Kelli Garner. Dátum odvysielania pilotného dielu tvorcovia zatiaľ neoznámili.

Do obdobia Pozláteného veku v 19.storočí nás zavedie seriál The Guilded Age do deja veľkých spoločenských zmien, hospodárskeho rozmachu, vzostupov i pádov v slávnej newyorskej Piatej Avenue. Sledujeme osudy mladého Mariana Brooka z konzervatívnej rodiny a rodiny bezohľadného železničného magnáta Georgea Rusella, jeho syna Larryho a ambicióznej manželky Berthy. Seriál pobeží až v roku 2019.

Emet je perfektná mama, šéfka, manželka, priateľka i dcéra. Napokon je z toho vyvedená z omylu a zisťuje, že má aj svoje nedostatky ako i ostatní ľudia okolo. V komediálnom seriáli I Feel Bad sa Emet musí zmieriť, že nie je úplne dokonalá a naučiť sa s tým žiť. Uvidíme v ňom zahrať Sarayu Blue, Paula Adelsteina, Aisling Bea, Zacha Cherryho, Johnnyho Pembertona a Jamesa Buckleyho. Seriál už beží od 19. septembra 2018.

Cassie Bishop sa narodila s darom, ktorý je zároveň aj je prekliatím. Môže vidieť i komunikovať s mŕtvymi a pomáha im s ich nevyriešenými problémami. Raz sa na ňu obráti o pomoc jej dlhoročný priateľ detektív s jeho kolegom Danielom Asanteom bývalým agentom FBI pri vyšetrovaní záhadnej vraždy a začnú spolupracovať i na ďalších prípadoch. Tento napínavý seriál The Inbetwen odštartuje v januári 2019. Hrajú Harriet Dyer, Anne-Marie Johnson, Cindy Luna, Chad James Buchanan a Paul Blackthorne.

Keď sa lietadlo Montego Air Flight 828 konečne dostalo z nebezpečnej turbulencie počas letu, posádka i cestujúci pocítili veľkú úľavu. Avšak počas tejto niekoľkohodinovej turbulencie, prešlo dole vo svete päť rokov. Medzitým ich rodiny, priatelia či kolegovia sa vzdali nádeje na záchranu a po smutení začali žiť ďalej svoje nové životy. Teraz zoči nemožnému dostali druhú šancu, popritom sú však niektorí konfrotovaní s novými skutočnostami i hlbokými záhadami. Týmto všetkým vás prevedie seriál Manifest od tvorcov Roberta Zemeckisa a Jacka Rapka. V seriáli, ktorý už odštaroval 24. septembra 2018 uvidíme hereckých predstaviteľov ako Melissa Roxburgh, Josh Dallas, Athena Karkanis, J.R. Ramirez, Luna Blaise, Jack Messina a Parveen Kaur.

Seriál New Amsterdam nás zavedie do lekárskeho prostredia. Hlavným hrdinom je charizmatický doktor Max Goodwin, ktorý je riaditeľom nemocnice. Snaží sa pomáhať pacientom a poskytnúť im maximálnu starostlivosť, ale zároveň sa musí potýkať s byrokraciou a nedostatkom financií. Hlavnú úlohu Maxa si zahrá Ryan Eggold, v ďalších úlohách sa objavia Freema Agyeman, Janet Montgomery, Jocko Sims, Anupam Kher a Tyler Labine. Seriál už odštartoval 25. septembra 2018.

Seriál s názvom The Village nás zavedie do jedného bytového domu, ktorý zvonka vyzerá zvyčajne ako bytovka. Vo vnútri je to ale inak, žije v ňom súdružná unikátna komunita ako rodina rôznorodých ľudí a profesí ako zdravotná sestra, mladý právnik, alebo vojnový veterán. Termín uvedenia seriálu nie je zatiaľ známy a zahrať by si v ňomi mali Moran Atias, Dominic Chianese, Warren Christie, Frankie Faison, Jerod Haynes, Daren Kagasoff, Michaela McManus, Lorraine Toussaint a Grace Van Dien.

Záverom ešte pozrieme seriálové novinky od spoločnosti CW. Seriál All American sa inšpiroval životom profesionálneho futbalistu Spencera Paysingera. Vychádzajúca futbalová hviezda z Crenshawu v South L.A. prestupuje do Beverly Hills High, staneme sa svedkami rozdielných svetov Crenshawu a Beverly Hills. Hrajú Daniel Ezra, Taye Diggs, Samantha Logan, Bre-Z, Greta Onieogou, Monet Mazur, Michael Evans Behling, Cody Christian a Karimah Westbrook a pilotného dielu sa diváci dočkajú 10. októbra 2018.

Fantasy seriál Charmed prejednáva príbeh o troch sestrách, ktoré po tragickej smrti ich mamy zisťujú, že sú čarodejnice. Musia držať pokope, aby spoločne odolávali každodenným i nadprirodzeným nástrahám. V seriáli, ktorý štartuje 14. októbra 2018 sa predstavia Melonie Diaz, Sarah Jeffery, Madeleine Mantock, Rupert Evans, Ser’Darius Blaine, Charlie Gillespie, a Ellen Tamaki.

V seriáli s komediálnymi prvkami In The Dark sa predstaví mladá hlavná hrdinka, ktorá je nevidiaca a napriek svojmu handicapu sa chce pokúsiť s pomocou svojho vodiaceho psa Petzela vyriešiť vraždu svojej priateľky, drogovej dealerky. Hrajú Perry Mattfeld, Brooke Markham, Keston John, Kathleen York, Derek Webster a Morgan Krantz. Presný termín uvedenia zatiaľ nie je známy, malo by to byť na prelome 2018/19. 

Legacies je ďalším fantasy seriálom, ktorý nás zavedie do špeciálnej školy pre nadané a nadprirodzené bytosti. Ústrednou postavou je 17-ročná Hope Mikaelson, dcéra upíra a vlkodlaka a jej kamaráti. Bude v ich rukách, či sa stanú vytúženými hrdinami alebo zostanú zlými bytostami. V seriáli si zahrajú Danielle Rose Russell, Jenny Boyd, Kaylee Bryant, Quincy Fouse, Aria Shaghasemi a Matt Davis. Seriál štartuje 25. októbra 2018.

Seriál Roswell, New Mexico je rebootom pôvodného tínedžerského seriálu Roswell. Dostaneme sa do mestečka Roswell v štáte New Mexico, kam sa medzi obyvateľov infiltrovali aj mimozemšťania. Do Roswellu sa vracia dcéra nelegálnych prisťahovalcov, ktorá zisťuje, že tamojší policajný dôstojník má mimozemské schopnosti. Snaží sa uchrániť jeho tajomstvo, avšak vládna politika strachu ich vystaví tažkým skúškam. V hlavných úlohách sa predstavia Jeanine Mason, Nathan Parsons, Michael Trevino, Lily Cowles, Michael Vlamis, Tyler Blackburn, Heather Hemmens, Trevor St. John a Karan Oberoi. Na úvodný pilotný diel si nejaký čas počkáme, predbežný termín je 29. apríla 2019. 

Týmto končíme náš päťdielný výberový prehľad seriálových noviniek, k ďalším zaujímavým seriálovým novinkám sa určite časom vrátime.

  Foto © Depositphotos

Súvisiace články