Filmový kvíz: otestujte si znalosti filmov s námornou tématikou

8.10.2018|Marko Aust|

V dnešnom filmovom kvíze si môžete otestovať znalosti filmov či seriálov s námornou tématikou z vzrušujúceho sveta lodí, nekonečných morských diaľav a námorných bitiek.

Prajeme vám príjemnú zábavu.

Otázka č.1
Koľko Oscarov ziskal slávny film Titanic z roku 1997?
5
6
11
13
Otázka č.2
Vo filme Vzbura na lodi Bounty (1962) sa vzbúrila posádka proti despotickému kapitánovi, medzi nimi i prvý dôstojník Christian. Kto ho zahral?
Humphrey Bogart
Marlon Brando
George Peck
Paul Newman
Otázka č.3
Film V srdci mora (2015) sa inšpiroval príbehom obrovskej bielej veľryby, ktorá napadla a potopila prenasledujúcu veľrybársku loď. V ktorom období to bolo?
50-te roky 18.storočia
na prelome 18. a 19.storočia
20-te roky 19.storočia
začiatkom 20.storočia
Otázka č.4
Do obdobia napoleonských vojen nás zavedie Master & Commander: Odvrátená strana sveta (2003) s statočným námorným kapitánom Jackom Aubreyom. Kto si ho zahral?
Harrison Ford
Geoffrey Rush
Christian Bale
Rusell Crowe
Otázka č.5
Námorným príbehom počas napoleonských vojen sa venoval i britský seriál z prelomu 20. a 21.storočia, v hlavnej ulohe dôstojníka sa predstavil britský herec Ioan Gruffudd. Ako sa volal tento statočný dôstojník?
John Arbuthnot Fisher
Horatio Hornblower
Horatio Nelson
Peter Rainer
Otázka č.6
Seriál The Terror zobrazuje legendárnu cestu dvoch sesterskych lodí Erebus a Terror na niekoľkoročnej arktickej výprave pri hľadaní novej Severozapadnej cesty, kam sa vydali v roku 1845. Kto viedol výpravu?
John Franklin
John Davis
Roald Amudsen
Francis Drake
Otázka č.7
Filmovú sériu Piráti Karibiku určite pozná väčšina z vás. Úloha kapitána Jacka Sparrowa, ktorú hral Johnny Depp bola pôvodne ponúknuta inému známemu hercovi. Kto to bol?
Jack Nicholson
Sean Connery
Robert de Niro
Danny Trejo
 
  Foto © Depositphotos

Súvisiace články

Filmový kvíz: herec Sean Connery

Filmový kvíz: herec Sean Connery

Nedávno odišla do hereckého neba slávna herecká osobnosť Sean Connery. Herec sa preslávil hlavne v úlohe agenta Jej veličenstva...