James Gunn bude pracovať na pokračovaní filmu Jednotka samovrahov

15.10.2018|Ivet Kollarova|
James Gunn bude pracovať na pokračovaní filmu Jednotka samovrahov

Režisér James Gunn, ktorého v lete tohto roka prepustili štúdia Disney, pre ktoré mal natáčať tretie pokračovanie marvelovských Strážcov galaxie, sa presúva ku konkurenčným Warner Bros.DC. Gunn sa so štúdiami dohodol na spolupráci na pokračovaní filmu Jednotka samovrahov, pre ktorý napíše scenár. 

Napriek špekuláciám o Gavinovi O’Connorovi, film momentálne nemá žiadneho režiséra, a ak by vyšli rokovania s Gunnom, mohol by sa ujať aj tejto úlohy. Štúdia Disney vyhodili Jamesa Gunna v júli po tom, čo na svetlo sveta vyšli jeho staré správy z tweeteru z rokov 2008 a 2009, v ktorých sa nemilo vyjadroval na témy ako znásilnenie, sexuálne obťažovanie, či pedofília. 

Hneď po jeho vyhadzove, ktoré zasiahlo natáčanie tretích Strážcov galaxie, sa na jeho obranu postavili práve hviezdy filmu, Chris Pratt, Zoe Saldana, či Dave Bautista a v otvorenom liste žiadali štúdia Disney, aby Gunna vzali späť. Stanovisko štúdii Disney však ostalo nemenné.

Naopak Warner Bros.DC sa tešia na spoluprácu s Gunnom na filme Jednotka samovrahov, no zároveň potvrdili, že Gunn nepracuje len na jeho pokračovaní, ale filmu dodá úplne nový rozmer a nevylúčili ani preobsadenie niektorých postáv. 

Originál film Jednotka samovrahov sa zameriava na zločincov ako Deadshot, Harley Quinn, Boomerang, Joker, či zabiják Croc, ktorí viac menej z donútenia začnú pracovať pre vládu US, ktorá im sľubuje miernejšie tresty. V hlavných úlohách sa v jednotke predstavili Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto, či Jai Courtney. James Gunn tak „samovražendú“ štafetu prevezme od režiséra Davida Ayera, ktorý Gunna v jeho novej práci plne podporuje.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Continental Film

Súvisiace články