Štúdia Warner Bros. v novom filme oživia príbeh hašterivej dvojice Tom a Jerry

16.10.2018|Ivet Kollárová|
Štúdia Warner Bros. v novom filme oživia príbeh hašterivej dvojice Tom a Jerry

Nový, hrano-animovaný film s názvom Tom and Jerry sa chystá od štúdii Warner Bros. Animation Group. Štúdia budú na filme spolupracovať s režisérom Timom Storym. Film vychádza z obľúbenej série krátkych animovaných filmov Tom a Jerry, od tvorcov William HannaJoseph Barbera, ktoré sa prvý krát na obrazovkách objavili v roku 1940.

Hlavnými postavičkami „kraťasov“ sú domáci kocúr Tom, ktorý zvádza nikdy nekončiace boje s myškou Jerry. Sedem častí série, ktorú svojho času vysielala stanica MGM, vyhrali v rokoch 1943-1953 Oscara za najlepší animovaný krátky film. Tom a Jerry sa stali neoddeliteľnou súčasťou popkultúry aj po zrušení oddelenia animácie MGM, kedy séria prešla viacerými spoločnosťami až po súčasné Warner Bros.

Tom a Jerry si vo svojej ére vyslúžili aj jeden celovečerný film, Tom and Jerry: The Movie z roku 1993, ktorý ale kvalitou výrazne zaostal za svojimi kratšími originálmi. Režisér Tim Story, ktorý sa postará o réžiu nového filmu Tom a Jerry, je známy filmami ako Policajtov švagor, Fantastická štvorka, či Think Like a Man a ich pokračovaniami. Pred tým ako sa pustí do natáčania animáku, sa do kín dostane jeho najnovší film, reboot/pokračovanie filmu Drsný Shaft so Samuelom L. JacksonomJessiem T. Usherom v hlavných úlohách, ktorý bude mať americkú premiéru 4. júna 2019.

Štúdia Warner Bros. zároveň ohlásili aj prípravy na ďalší, nový animovaný film Scooby-Doo, ktorého kreatívnym producentom sa stal Chris Columbus.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Warner Bros.

Odporúčané články

Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...