Idris Elba si zahrá vo filmovej adaptácii muzikálu Mačky

23.10.2018|Ivet Kollarova|
Idris Elba si zahrá vo filmovej adaptácii muzikálu Mačky

Režisér Tom Hooper chystá natočiť filmové spracovanie jedného z najznámejších muzikálov Mačky (Cats), ktorý vznikol na hudbu skladateľa Andrewa Lloyd Webbera a na doskách londýnskeho West Endu debutoval v roku 1981. 

Muzikál rozpráva príbeh mačiek z klanu Jellica, ktoré sa pravidelne stretávajú na výročnom bále, na ktorom sa vyberie vždy jedna mačka, ktorá dostane šancu ďalšieho života. V Hooperovom spracovaní sa v úlohách mačiek predstavia Jennifer Hudson, Ian McKellen, James Corden, Laurie Davidson, Mette Towley, či Taylor Swift. Ďalšími dvoma novými ohlásenými menami sú herec Idris Elba a herečka Dame Judy Dench.

Elba by si mal zahrať kocúra menom Macavity, zloducha, ktorý unesie šéfku klanu Jellica, Old Deuteronomy a pokúša sa aj o únos mačky Demeter, jednej z dvoch, ktoré o ňom spievajú. Postavu Old Deuteronomy by mala stvárniť Judy Dench.

Tom Hooper, ktorý v roku 2012 natočil muzikálovú verziu Bedárov, ktorá získala troch Oscarov (vrátane Anne Hathaway ako najlepšej herečky vo vedľajšej úlohe), spoločne s Lee Hallom napíše pre Mačky scenár. Muzikál, ktorý je momentálne v pre-produkcii budú produkovať štúdia UniversalWorking Title, Monumental Pictures a The Really Useful Group. Výkonnými producentmi snímky sú Steven Spielberg, Lloyd Webber a Angela Morrison.

Zdroj:  deadline.com Foto © Carrienelson1 | Dreamstime.com

Súvisiace články