S novinkou o imigrantoch sa na televízne obrazovky vráti aj Gael García Bernal

27.10.2018|Ivet Kollarova|
S novinkou o imigrantoch sa na televízne obrazovky vráti aj Gael García Bernal

Mexický herec Gael García Bernal sa opäť spojí s režisérom Jonásom Cuarónom a ich najnovší počin sa dostane na televízne obrazovky stanice Showtime. Zatiaľ nepomenovaná dráma, ktorá je adaptáciou knihy Undocumented America od Karla Cornejo Villavicencia, sa zameriava na neevidovaného imigranta, ktorý zastáva pozíciu imigračného úradníka a snaží sa zachrániť svoju manželku pred zadržaním úradmi imigračných zložiek Spojených štátov (ICE).

Film je opísaný ako emocionálny thriller o mužovi, ktorý vedie dvojitý život. Zmieta sa medzi túžbou pomôcť všetkým a akýmkoľvek spôsobom a svojou rodinou. BernalCuarón v roku 2015 spolupracovali na filme Desierto, ktorý sa rovnako vo veľkej miere zameriaval na imigrantov. Bernal stvárnil muža, ktorý sa so skupinkou migrantov pokúšajú dostať cez americko-mexické hranice.

Pre Jonása Cuaróna je projekt jeho prvým televíznym počinom. Bernal si pred tým zahral v oceňovanom seriáli stanice Amazon, Mozart in the Jungle, kde stvárnil postavu dirigenta, ktorá bola napísaná na základe života a kariéry Gustava Dudamela. Momentálne ho môžeme vidieť aj vo filme, anglickom remaku The Kindergarten Teacher po boku Maggie Gyllenhaal.

Jonás CuarónGael García Bernal sa však chystajú aj na ďalšiu spoluprácu, tentokrát si na mušku vzali novú adaptáciu príbehu o Zorrovi. Vo filme s názvom Z by si mala zahrať aj Kiersey Clemons. Pre Cuaróna to bude len jeho tretí celovečerný film. Pred tým spolupracoval so svojím otcom, Alfonsom Cuarónom na scenári pre film Gravitácia. K tomuto filmu natočil Jonás krátky film Aningaaq, v ktorom jeho hlavný predstaviteľ, inuitský rybár nadviaže spojenie s astronautkou Dr. Ryan Stone, ktorú stvárnila Sandra Bullock.

Zdroj:  indiewire.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články