Zomrel herec a hudobník Marián Geišberg.

11.11.2018|Ivet Kollarova|
Zomrel herec a hudobník Marián Geišberg.

V sobotu podvečer potvrdila tajomníčka SND Izabela Pažítková smutnú správu. Vo veku nedožitých 65 rokov zomrel známy slovenský herec a hudobník Marián Geišberg

Marián Geišberg sa narodil 23. decembra 1953 v Piešťanoch. Vyštudoval herectvo na VŠMU v Bratislave a na začiatku kariéry pôsobil v Divadle Jonáša Záborského v Prešove, neskôr v Divadle SNP v Martine a od roku 1988 aj v Divadle pre deti a mládež v Trnave. Členom Činohry Slovenského národného divadla sa stal v roku 1992.

Jeho prvým celovečerným filmom, v ktorom si zahral sa stala snímka Pásla kone na betóne režiséra Štefana Uhera, ktorú natočil v roku 1982. Počas svojej hereckej kariéry sa objavil v desiatkach slovenských filmov a seriálov. Vidieť sme ho mohli napríklad aj vo filmoch Balada o mŕtvych očiach, Kára plná bolesti, Rabaka, Advent, Chaos, Hodinu nevieš, Mŕtvola musí zomrieť. Z novších filmoch je to napríklad Muzika, Revival, Krok do tmy, Sedem zhavranelých bratov, Červený kapitán a uvidíme ho aj v novinke Čertovské pero, ktorá príde do našich kín koncom mesiaca.

V divadelných úlohách si diváci Mariána Geišberga môžu pamätať z hier ako Bratia Jurgovci, Madame Bovary, Kvarteto, či Ani za milión! Vystupoval aj v televíznej relácii Sedem s r.o. ako glosátor.

Okrem hrania sa Marián Geišberg venoval aj hudbe. Vydal niekoľko nosičov: Nápoky (1998), Neladí-Nevadí (2002), Aha live: Marián Geišberg a Daniela Danišková (2003). Je autorom aj zbierok poviedok Ono ma to poje (1998) a Prejsť prahom a zavrieť dvere (2005).

Česť jeho pamiatke

Zdroj:  moviemania Foto © Depositphotos

Odporúčané články