Netflix plánuje natočiť animované seriály na motívy knižiek Matilda, Charlie a továreň na čokoládu

27.11.2018|Ivet Kollarova|
Netflix plánuje natočiť animované seriály na motívy knižiek Matilda, Charlie a továreň na čokoládu

Spisovateľ Roald Dahl je známy najmä svojou tvorbou pre deti. O vyzdvihnutie jeho dedičstva sa rozhodla streamovacia stanica Netflix, ktorá s Dahlovou rodinou a spoločnosťou Roald Dahl Story Company uzavrela zmluvu na produkovanie rodinne orientovaných animovaných seriálov. 

Svoju novú animovanú podobu tak dostanú Dahlove známe diela ako Matilda, Charlie a továreň na čokoládu, Kamoš obor, Fantastický pán Lišiak, ale aj menej známe ako Jakub a obrovská broskyňa, Hastrošovci, Charlie a veľký sklenený výťah, Jurajov zázračný liek a iné.

Mnohé z Dahlových diel sa dostali aj na plátna kín. V roku 1996 herec Danny DeVito sfilmoval Matildu. Charlie a továreň na čokoládu si vyslúžila dve filmové verzie. Z roku 1971 v réžii Mela StuartaGenom Wilderom ako Willy Wonka a z roku 2005 od režiséra Tima BurtonaJohnnym Deppom v úlohe excentrického Willyho. Steven Spielberg v roku 2016 vdýchol „live-action“ život filmu Kamoš obor. Na plátnach kín sa v roku 1996 ako muzikál objavil aj Jakub a obrovská broskyňa a režisér Wes Anderson v roku 2009 zadaptoval ako stop-motion animovaný film Fantastický pán Lišiak.

Netflix prisľúbil, že v animovaných seriáloch zachová Dahlovu víziu, ducha osobnosti a nastavený tón, no zároveň dodal, že sa chystá rozšíriť imaginárne univerzum za Dahlove príbehy z knižiek. Stanica zároveň rozširuje svoje oddelenia o štúdio animácie, ktoré sa bude podieľať aj na ostatných pripravovaných animovaných projektoch, ako napríklad na seriáli Neon Genesis Evangelion

Prvý z Dahlových projektov by sa mal začať natáčať v roku 2019. Detaily ako, ktorý príbeh bude ako prvý, či termín premiéry známe zatiaľ nie sú. 

A takto stanica Netflix svetu oznámila svoj úmysel:

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos/Netflix

Súvisiace články