Návrat Mary Poppins a Snehová kráľovná: Krajina zrkadiel od dnes v našich kinách

27.12.2018|Ivet Kollárová|

Posledný decembrový týždeň a zároveň koniec roka 2018 nám do kín prinesie opäť len dva nové filmy. Okrem animovanej dobrodružnej komédie, prichádza do kín aj potenciálny oscarovský kandidát, film plný zábavy a nádeje, ktorý v nás vyvolá nostalgiu, no zároveň ponúkne nový pohľad na svet okolo nás. Do oficiálnej kinodistribúcie smeruje po 54 rokoch pokračovanie muzikálu Mary Poppins s originálnou ručne kreslenou 2D animáciou, o ktorú sa postarali aj umelci, ktorí pracovali na originál muzikáli.

Dvojica Robert Lence a Aleksey Tsitsilin natočili ruský animovaný film Snehová kráľovná: Krajina zrkadiel (The Snow Queen: Mirrorland). V ďalšom pokračovaní populárnej animovanej série sa stretne svet kúziel a kúzelníkov s kráľom Haraldom, ktorý sa rozhodne zbaviť svet všetkej mágie a kúziel. Dokáže mu v tom niekto zabrániť ? Našťastie je tu odvážna Gerda a po jej boku prekvapivo aj Snehová kráľovná, s ktorou Gerda doteraz nemala najlepšie skúsenosti. Mocný kráľ Harald stratil takmer celú rodinu kvôli kúzlam Snehovej kráľovnej, a tak začne hľadať cestu, ako by mohol zničiť mágiu na celom svete. Pomocou úskoku sa mu podarí uväzniť všetkých kúzelníkov v krajine zrkadiel. Jediným, kto ho môže zastaviť, oslobodiť zajatcov a udržať rozprávkové kúzla v našom svete, je Gerda. Jej najväčšou silou totiž nie je mágia, ale viera v silu priateľstva. Vo svojom novom dobrodružstve sa Gerda bude opäť môcť spoľahnúť na pomoc trollov a  ich kráľa Arroga a tiež aj na pomoc statočného chlapca Rollana. Podporí ju aj partia pirátov, v ktorej nemôže chýbať jej kamarátka Alfida. A nečakanú pomoc Gerda nájde aj na strane svojho protivníka. Haraldov syn, princ Anders, totiž skrýva nečakané tajomstvo, ktorým svojho otecka určite nepoteší. Film sa premieta v slovenskom znení. 

Podľa námetu knižnej série spisovateľky P.L. Travers natočil režisér Rob Marshall muzikál Návrat Mary Poppins (Mary Poppins Returns). Kúzelná pestúnka Mary Poppins sa vracia v novom originálnom príbehu, aby s pomocou veselého údržbára pouličných lámp Jacka a svojich jedinečných čarodejníckych schopností pomohla Michaelovi a novej generácií rodiny Banksových nájsť radosť a šťastie po osobnej strate. Mary tiež zoznámi deti s množstvom svojráznych postáv vrátane svojej sesternice Topsy. V hlavných úlohách uvidíme Emily Blunt ako Mary Poppins, Lin-Manuela Mirandu ako Jacka, Emily Mortimer ako Jane Banks, Bena Whishawa ako Michaela Banksa, či Meryl Streep v úlohe bláznivej Topsy. V ostatných úlohách sa predstavia Colin Firth, Angela Lansbury, Julie Walters, David Warner, Jeremy Swift, Jim Norton, Pixie Davies, či Ian Conningham. Z originál filmu sa v malej úlohe Mr. Dawesa Jr. predstaví Dick Van Dyke, ktorý si v jednotke zahral dvojúlohu Berta a Mr. Dawesa Sr.

  Foto © Depositphotos/CinemArt/Saturn Film

Súvisiace články