Netflix prepisuje históriu s interaktívnou novinkou Black Mirror: Bandersnatch

29.12.2018|Ivet Kollárová|

Dlho nebolo jasné, kedy sa na streamovacej stanici Neftlix opäť objaví antologický sci-fi seriál Black Mirror. Netflix, či už zámerne alebo vydareným omylom pred pár týždňami zverejnil zoznam nových seriálov, ktoré odpremiéruje ešte do konca roka 2018, medzi ktorými sa zjavil aj dlhoočakávaný seriál, aj s podtitulom Bandersnatch. Neftlix zoznam rýchlo stiahol a vydal nový už bez seriálu Black Mirror.

Pozorný fanúšikovia začali niečo šípiť a s rôznymi špekuláciami sa roztrhlo vrece. Na pochybách boli všetci len do piatka, 28. decembra, kedy Netflix vyšiel s novinkou, originál filmom pôvodného seriálu Black Mirror s názvom Bandersnatch. Kúzlo všetkého spočíva v tom, že film je interaktívny projekt „vyber-si-svoje-dobrodružstvo“. V preklade to znamená, že diváci rozhodnú o tom, akým smerom sa bude príbeh uberať.

V priebehu sledovania film ponúka divákom niekoľko možností, niektoré môžu ovplyvniť dej výrazne, iné menej a niektoré vôbec. Film má niekoľko rôznych možností konca (nie každý je definitívny) a viac ako milión unikátnych kombinácii príbehu. Stopáž filmu sa rovnako líši vybratými možnosťami, najkratší čas trvania filmu je 40 minút, priemerný 90 minút a najdlhší sa blíži až k dva a pol hodinám. 

Film Bandersnatch sa odohráva v roku 1984 a sleduje mladého programátora Stefana, ktorý sa snaží uviesť do života video hru na základe fantasy sci-fi knihy, ktorá, rovnako ako film, ponúka viacero možností výberu smerovania príbehu. Popritom bojuje so svojimi problémami, vnútornými démonmi a postupne stráca zdravý úsudok, čo je reálne a čo nie. Film Black Mirror natočil režisér David Slade a v hlavných úlohách uvidíme Fionna Whiteheada, Willa Poultera, Asima Chaudhryho, Craiga Parkinsona, či Alice Lowe.

Napriek technicky komplikovanému algoritmu, kvôli čomu sa film nedá pozerať napríklad na starších smart televízoroch, starších Netflix aplikáciách, či Apple TVGoogle Chromecast, z Netfixu odkazujú, že v každej domácnosti sa určite nájde zariadenie, na ktorom sa dá prehrať ich interaktívna novinka Bandersnatch.

Zdroj:  media.netflix.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...