Saoirse Ronan si v novej snímke opäť zahrá s Timothéem Chalametom

9.1.2019|Ivet Kollárová|

Režisér Wes Anderson je v týchto dňoch zaneprázdnený natáčaním svojej novej hranej snímky, The French Dispatch. Herecké obsadenie filmu, ktorý sa natáča na juhu Francúzska, je klasická Andersonova zostava v podobe hercov ako Bill Murray, Frances McDormand, či Tilda Swinton. V novinke uvidíme aj nové tváre Benicia del Tora, Jeffreyho Wrighta, Timothéeho Chalameta a najnovšie sa k nim pridala aj herečka Saoirse Ronan.

Film je opisovaný ako milostný list novinárom amerických novín v Paríži 20. storočia a je rozdelený do troch dejových línií. Saoirse si tak zopakuje spoluprácu s Andersonom, s ktorým spolupracovala na jeho hite Grandhotel Budapest, kde si zahrala úlohu Agathy, pekárky, do ktorej sa zamiloval hrdina príbehu Zero Moustafa.

Saoirsa si vo filme opäť zahrá aj s mladým Chalametom. S ním sa objavila v minuloročnej oscarovskej snímke Lady Bird režisérky Grety Gerwig a zahrá si s ním aj v ďalšej novej snímke od Grety, Little Women, ktorej natáčanie nedávno dokončili, a ktorá by sa mala dostať do kín koncom roka 2019.

Film The French Dispatch je nezávisle financovaný Andersonovým „zlatým fondom“ v podobe bilionára Steve Rales zo skupiny Indian Paintbrush. Film zatiaľ nemá distribútora, no z najväčšou pravdepodobnosťou to budú štúdia Fox Searchlight, s ktorými Anderson spolupracoval aj na filme Psí ostrov, či spomínaný Grandhotel Budapest.

Premiéra filmu The French Dispatch známa zatiaľ nie je.

Zdroj:  indiewire.com Foto © Featureflash | Dreamstime.com

Súvisiace články