Stellan Skarsgard si zahrá v snímke Dune režiséra Denisa Villeneuva

13.1.2019|Ivet Kollárová|

Štúdia Legendary sa vo veľkom pripravujú na natáčanie adaptácie románu od spisovateľa Franka Herberta, Dune. Výpravná sci-fi snímka sa už teraz radí medzi najočakávanejšie blockbustre. O réžiu sa postará kanadský režisér Denis Villeneuve, ktorý má na konte oscarovské snímky ako Prvý kontakt, Blade Runner 2049, či Sicario. Herecké obsadenie je rovnako impozantné. V hlavných úlohách uvidíme Timothéeho Chalameta, Rebeccu Ferguson, Dava Bautistu a najnovšie sa k nim pridal ďalší Švéd Stellan Skarsgard.

Sci-fi román, ako aj film rozpráva príbeh zámožnej rodiny Atreidisových vládnucej púštnej planéte Arrakis, na ktorej sa nájde jediné nálezisko zvláštneho korenia, ktoré má moc predĺžiť život a poskytuje človeku mimoriadne psychické schopnosti. Chalamet si zahrá mladého Paula Atreidesa, syna vládnucej rodiny, ktorý je vyhnaný do opustenej púšte, kde nadviaže kontakt s kmeňom nomádov. Za pomoci svojich schopností sa stane ich vodcom a lídrom armády, ktorá sa chystá na boj proti zlému imperátorovi.

Rebecca Ferguson si zahrá Lady Jessicu, matku mladého Paula, ktorému pomôže stať sa nomádskym vodcom. Stellan Skarsgard stvárni zloducha Barona Harkonnena a Dave Bautista si zahrá jeho sadistického synovca, Glossu „the Beast“ Rabbana. Začiatok produkcie filmu je naplánovaný na jar a natáčať by sa malo v Budapešti a Jordáne.   

Scenár k filmu spolu s Villeneuvom napísali Eric RothJon Spaihts. O produkciu filmu sa postarajú Villeneuve s Mary ParentCalom Boyterom. Zmeny nastali aj na pozícii kameramana. Častého spolupracovníka Villeneuvových filmov, Rogera Deakinsa nahradil kameraman Greig Fraser, ktorý pracoval na filmoch ako Lion, Rogue One: A Star Wars Story, Foxcatcher, či 30 minút po polnoci.

Film Dune štúdii Legendary bude už druhou adaptáciou slávneho rovnomenného sci-fi románu. V roku 1984 sa o prvé sfilmovanie postaral David Lynch, ktorý do hlavnej úlohy mladého Paula obsadil Kyla MacLachlana

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články