V seriáli The Crown si bývalú britskú premiérku Margaret Thatcher zahrá Gillian Anderson

21.1.2019|Ivet Kollárová|
V seriáli The Crown si bývalú britskú premiérku Margaret Thatcher zahrá Gillian Anderson

Stanica Netflix momentálne natáča tretiu a štvrtú časť kritikmi a divákmi veľmi obľúbeného historického seriálu The Crown, ktorý sleduje príbeh kráľovskej rodiny a vládnutie Kráľovnej Alžbety II. od jej nástupu na trón. V prvej a druhej sérii stvárnila Kráľovnú Alžbetu II. Claire Foy. V tretej a štvrtej sérii sa obsadenie seriálu pomenilo a namiesto Foy v úlohe hlavy Spojeného kráľovstva uvidíme Oliviu Colman.

Rovnako zmenami prešli aj postava Princa Philipa, Matta Smitha z prvých dvoch sérii nahradil Tobias Menzies a v úlohe Princeznej Margaret, sestry Kráľovenej Alžbety II. sa vystriedali herečky Vanessa Kirby v prvých dvoch sériách a Helena Bonhma Carter, ktorú uvidíme v ďalších dvoch sériách.

Tretia séria by sa mala zamerať na tzv. Wilsonovu éru, čiže roky 1964-1970 a 1974-1976, kedy bol premiérom krajiny Howard Wilson. Začať by mala už v roku 1963 a prejde cez zrodenie skupiny Beatles, či výhru Anglicka v Majstrovstvách sveta vo futbale v roku 1966. Objaviť by sa mala aj postava Camilly Parker Bowles.

Štvrtá séria by sa mala zamerať na éru Železnej lady, Margaret Thatcher a Princeznú Dianu. V súvislosti so štvrtou sériou vyšla dnes správa, že prvú britskú premiérku Margaret Thatcher, ktorá sa do úradu dostala v roku 1979 a vydržala neuveriteľných 11 rokov, by mala stvárniť Gillian Anderson. Tú môžeme momentálne vidieť v britskej dramédii Sex Education rovnako na Netflixe.

Tretia séria seriálu The Crown by sa na Netflixe mala objaviť v priebehu roku 2019

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Sbukley | Dreamstime.com

Odporúčané články