James Gunn bude predsa len režírovať film Strážcovia galaxie Vol. 3.

18.3.2019|Ivet Kollárová|
James Gunn bude predsa len režírovať film Strážcovia galaxie Vol. 3.

Štúdia DisneyMarvel potvrdili správu o znovu-najatí režiséra Jamesa Gunna ako režiséra a scenáristu pre pokračovanie filmu Strážcovia galaxie s podtitulom Vol. 3. Štúdia s Gunnom minulý rok v lete ukončili spoluprácu po tom, čo sa prevalili jeho nemiestne komentáre z rokov 2008 a 2009 na témy znásilnenie, sexuálne obťažovanie a pedofília. 

Na obranu režiséra sa postavili hviezdy filmu ako Chris Pratt, Zoe Saldana, či Dave Bautista a v otvorenom liste žiadali štúdia Disney, aby Gunna vzali späť, Bautista sa dokonca „vyhrážal“ skončením v úlohe Draxa. A vyzerá to tak, že štúdia sa nad režisérom zľutovali, a to aj napriek tomu, že Gunn bude napokon režírovať aj pokračovanie filmu Jednotka samovrahov pre konkurenčné štúdia Warner Bros.DC

Gunn dostal „vyhadzov“ v pokročilom štádiu natáčania tretích Strážcov galaxie, čo štúdiám mierne skomplikovalo situáciu, no napriek tomu ony, ani Marvel nikdy nezverejnili meno nového potenciálneho režiséra. A to sa špekulovalo o menách ako Taika Waititi, či Adam McKay. James Gunn sa späť dostal pomerne rýchlo a bez komplikácii (ktoré sa na začiatku zdali väčšie ako asi boli). Spolu s Disney stanoviskom, Gunn na sociálnej sieti twitter zverejnil ako ospravedlnenie, tak aj poďakovanie:

Zdroj:  deadline.com Foto © Depositphotos/Satrun Film/Itafilm

Súvisiace články