Ben Affleck si zahrá v snímke z druhej svetovej vojny, Ghost Army

1.5.2019|Ivet Kollárová|
Ben Affleck si zahrá v snímke z druhej svetovej vojny, Ghost Army

Štúdia Universal pripravujú adaptáciu knihy The Ghost Army of World War II od Ricka Beyera a Elizabeth Sayles. Ben Affleck si vo filme nie len zahrá, ale ho bude aj režírovať. O scenár filmu sa postará autor seriálu Temný prípad, Nic Pizzolatto.

Film sa zameriava na tzv. Armádu duchov, jednotku amerických vojakov, ktorá mala za úlohu napodobňovať taktiku a rozmiestenie ostatných spojeneckých vojsk, čo viedlo k oklamaniu nepriateľa. Pomocou kreativity a vynaliezavosti využívali modely tankov, falošné rádio vysielače a iné zariadenia a zbrane, ktorými presvedčili nemecké sily o prítomnosti inej armády, napriek tomu, že žiadna nebola na blízku. Armáda duchov pripravila viac ako 20 takýchto podvodov, ktoré najčastejšie vykonávali čo najbližšie prvej línii. Ich príbeh bol viac ako 40 rokov držaný v tajnosti a niektoré elementy z neho sú považované za prísne tajné.

Snímku bude produkovať Affleckova spoločnosť Pearl Street Films.

Ben Affleck aktuálne hrá v akčnom thrilleri Triple Frontier, ktorý sa dá pozrieť na Netflixe. Jeho najnovším počinom bude športová dráma z prostredia basketbalu s názvom Torrance. Vidieť sme ho mohli aj v superhrdinskom plášti ako Batmana vo filmoch Batman v Superman: Úsvit spravodlivostiLiga Spravodlivosti od štúdii Warner Bros. a DC. Zahrať si mal aj v novom samostatnom filme o Batmanovi, ktorý mal aj režírovať, no napokon z celého projektu úplne odstúpil.

Film s názvom The Batman bude napokon režírovať Matt Reeves a do kín by sa mal dostať koncom júna 2021. Vhodný herec pre hlavnú úlohu Bruca Wayna sa stále hľadá.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články