Benedict Cumberbatch a Elisabeth Moss si zahrajú v novinke od Jane Campion

7.5.2019|Ivet Kollárová|
Benedict Cumberbatch a Elisabeth Moss si zahrajú v novinke od Jane Campion

Režisérka Jane Campion sa skoro po jedenástich rokoch od svojho ostatného filmu Bright Star, chystá na natáčanie svojho najnovšieho filmu, adaptácie rovnomenného románu od Thomasa Savageho, The Power of the Dog. Natáčanie snímky by sa malo začať koncom roka.

Do hlavných úloh obsadila dvojicu Benedict CumberbatchElisabeth Moss, s ktorou medzi rokmi 2013 až 2017 spolupracovala na dvoch sériách seriálu Tiene nad jazerom (Top of the Lake a Top of the Lake: China Girl), ktoré sa momentálne dajú vidieť na HBO GO. Scenár k novému filmu si napísala Campion sama. Spoločnosti See-Saw FilmsCross City Films budú snímku ponúkať potenciálnym kupcom na filmovom trhu Marché du Film na blížiacom sa MFF Cannes.

Román, rovnako ako film rozpráva príbeh bohatých bratov z Montany, Phila (Cumberbatch) a Georga Burbankových. Phil je brilantný, ale krutý, zatiaľ čo George je náročný, ale jemný. Spoločne sú spoluvlastníkmi jedného z najväčších rančov v Montane. Keď sa George tajne ožení s miestnou vdovou Rose (Moss), ohrdnutý a nahnevaný Phil vyhlási bratovej novej manželke vojnu, pokúsi sa ju zničiť a nebojí sa na to využiť ani jej mladého syna.

Jane Campion za svoj najlepší film Piano získala v roku 1994 Oscara za scenár a ďalšie dve ceny. Do dnešného dňa je jedinou ženskou režisérkou, ktorá na MFF Cannes získala hlavnú cenu Zlatú palmu za najlepší film (za spomínané Piano). O knihe povedala: „Je to ohromujúci román. Nemohla som prestať myslieť na jeho príbeh, skutočne ma všade prenasledoval. Témy mužskosti, nostalgie a zrady predstavujú toxický mix. Je skutočne výnimočné nájsť príbeh, kde témy, dej a postavy budujú napätie ako sa navzájom odhaľujú. Pre mňa to bude po prvý krát, čo budem pracovať s mužským hlavným hrdinom a je to naozaj vzrušujúce.“

Benedicta Cumberbatcha môžeme aktuálne vidieť v kinách v úlohe Doctora Stranga vo filme Avengers: Endgame. Na stanici HBO je dostupný jeden jeho seriál Brexit a na stanici Amazon druhý seriál Good Omens. Momentálne dokončil natáčanie filmu z prvej svetovej vojny od režiséra Sama Mendesa s názvom 1917. Rovnako sa s ním počíta aj v pokračovaní snímky Doctor Strange.

Elisabeth Moss sme mohli taktiež nedávno vidieť v kinách a to v snímke Jordana Peeleho, MY. Momentálne hrá v indie snímke Her Smell od režiséra Alexa Rossa Perryho, a do kín sa čoskoro dostane jej ďalšia novinka The Kitchen od režisérky Andrei Berloff. Na televíznom poli sa Moss darí vynikajúco. Za mesiac má na stanici Hulu, u nás HBO premiéru tretia séria seriálu Príbeh služobníčky (The Handmaid’s Tale), za ktorý získala minulý rok cenu Zlatý glóbus a v roku 2017 televíznu cenu Emmy.

Zdroj:  variety.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články