Kristen Stewart si zahrá v režijnom debute herca Bena Fostera

21.5.2019|Ivet Kollárová|
Kristen Stewart si zahrá v režijnom debute herca Bena Fostera

O sfilmovanie ranných diel a listov spisovateľa Williama Burroughsa sa postará herec Ben Foster, pre ktorého film bude predstavovať jeho režijný debut. Scenár k zatiaľ nepomenovanému filmu o milostnom trojuholníku napíše Foster spoločne s Orenom Movermanom.

William Burroughs bol jedným z najobľúbenejších povojnových spisovateľov generácie Bítnikov. Spoločne s Allenom Ginsbergom a Jackom Kerouacom definovali Ameriku v 50. a 60. rokoch a boli inšpiráciou pre mnohých spisovateľov, muzikantov a umelcov. Medzi Burroughsove diela patria napríklad The Naked Lunch, Junkie, či Queer.

Pripravovaný film, ktorého medzinárodné práva získala spoločnosť Celluloid Dreams odhaľuje milostný trojuholník medzi Burroughsom, ktorého stvárni samotný Ben Foster, jeho múzou Joan Vollmer, ktorú si zahrá Kristen Stewart a mladom puritánovi menom Allerton (stvárni ho Tom Glynn-Carney), ktorý im drasticky obráti život hore nohami.

Film by sa mal odohrávať v niekoľkých destináciách, ako New York City, Texas, Mexiko City, či dokonca amazonská džungľa. Je to výpoveď o láske, sexe a seba-poznaní v temných, ale aj vtipných podobách. 

Ben Foster si postavu Williama Burroughsa už zahral, a to vo filme Zbav sa svojich miláčikov (Kill Your Darlings). Okrem tohto filmu sme ho mohli vidieť vo filme Na život a na smrť, Hell or High Water, Inferno, či Leave No Trace. Najbližšie sa predstaví v životopise od Barryho Levinsona s názvom Harry Haft o židovskom boxerovi, ktorý o svoj život musel bojovať v nemeckých koncentračných táboroch. A zahrá si aj úlohu českého národného hrdinu, Jana Žižky vo filme režiséra Petra Jákla s názvom Jan Žižka (Medieval).

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Featureflash | Dreamstime.com

Súvisiace články