Režisér Denis Villeneuve chystá seriál z knižnej série Duna s podtitulom The Sisterhood

12.6.2019|Ivet Kollárová|
Režisér Denis Villeneuve chystá seriál z knižnej série Duna s podtitulom The Sisterhood

Mediálna spoločnosť WarnerMedia sa pripravuje nazrieť hlbšie do sveta Franka Herberta a jeho najrozsiahlejšieho diela Duna. Seriál s názvom Dune: The Sisterhood sa zameriava na spoločenstvo Bene Gesserit, ktoré vychováva najmä dievčatá a ženy a pomáha im zdokonaľovať ich mentálne a fyzické schopnosti. V spolupráci so štúdiami Legendary Television pilotnú časť seriálu zrežíruje Denis Villeneuve, o scenár sa postará Jon Spaihts. Obaja sú zároveň výkonnými producentmi seriálu.

Režisér Denis Villeneuve vyjadril obdiv a fascináciu spoločenstvom Bene Gesserit a dodal: „Natočiť seriál, ktorý sa sústreďuje na toto mocné spoločenstvo žien je nie len relevantné a inšpirujúce, ale predstavuje aj dynamické prostredie a hybný motor pre televízny seriál.“ 

Pre Denisa seriál nebude prvým dotykom magicko-realistického sveta Duny. Momentálne totiž v Budapešti natáča celovečerný film Duna, ktorého produkcia začala už v marci a medzi natáčacie lokácie radí aj jordánsku púšť Wadi Rum. Zameriava sa na mladého Paula Atreidesa, jeho matku Lady Jessicu z Bene Gesserit a jeho otca Leta, ktorí sú Imperátorom poslaní na púštnu planétu Arrakis, aby prevzali riadenie na tejto planéte a obchod z najcennejšou látkou – korením melanž, ktoré predlžuje život a pôsobí na psychický stav človeka. Vo filme si Paula zahrá Timothée Chalamet, Lady Jassicu stvárni Rebecca Ferguson a vojvodu Leta Oscar Isaac. V ostatných úlohách sa predstavia Dave Bautista, Stellan Skarsgard, Charlotte Rampling, Javier Bardem, Josh Brolin, Jason Momoa, Zendaya, či David Dastmalchian.

Film Duna, ktorý vzniká v spolupráci s Legendary Entertainment a štúdiami Warner Bros. Pictures, má svetovú premiéru naplánovanú na 20. november 2020

Herbertov sci-fi román Duna sa odohráva v ďalekej budúcnosti, v ktorej sa ľudstvo rozšírilo na planéty a svety naprieč vesmírom, ktorému vládne mocné Impérium. Dej seriálu Dune: The Sisterhood skúma budúcnosť očami záhadného spoločenstva žien nazývané Bene Gesserit. Jej členky nadobúdajú schopnosť ovládať telo a myseľ, so všetkou odbornosťou a vznešenosťou čelia vysokej politike, či intrigám Impéria, zatiaľ čo nasledujú svoje plány, ktoré ich nakoniec dovedú na záhadnú planétu Arrakis – známu pod označením jej obyvateľov ako Duna. 

Spoločnosť WarnerMedia združuje niekoľko staníc ako HBO, TNT, či TBS. Zatiaľ nie je známe, či sa seriál Dune: The Sisterhood objaví na jednej z nich, alebo priamo na pripravovanej streamovacej službe WarnerMedia, ktorá by mala začať fungovať koncom roka 2019 (podobný princíp ako nový stream Disney+). 

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články