Štúdia Lionsgate plánujú natočiť prequel k filmovej sérii Hry o život

17.6.2019|Ivet Kollárová|

Spisovateľka Suzanne Collins publikovala v roku 2008 prvú knihu z dystopickej trilógie s názvom Hry o život. Neskôr nasledovali časti Skúška ohňomDrozdajka. Štúdia Lionsgate odštartovali úspešný filmový franchise adaptáciou prvej knihy v roku 2012, dokopy natočili štyri filmy (Drozdajka bola rozdelená na dve časti), ktoré okrem obrovskej fanúšikovskej základne, zarobili celosvetovo viac ako 3 bilióny dolárov a herečku Jennifer Lawrence vyniesli na hollywoodsky piedestál. 

Najnovšie správy hovoria o novej knihe z pera Suzanne Collins, ktorá by sa mala odohrávať 64 rokov pred udalosťami z originál trilógie Hry o život. Tak ako predchádzajúce knihy, aj zatiaľ nepomenovanú novinku bude publikovať vydavateľstvo Scholastic a jej vydanie je naplánované na máj 2020.

A nebol by to Hollywood, keby už nechystal adaptáciu ešte nepublikovaného románu. Predseda štúdii Lionsgate, Joe Drake prezradil, že túžobne očakávajú novú knihu a s novým filmom sa rovnako tešia na spoluprácu so Suzanne, ktorá spolupracovala aj na scenári k prvému filmu Hry o život.

Trilógia Hry o život sa odohráva v Severnej Amerike v tzv. Paneme, ktorý je rozdelený na 12 obvodov. Každý rok je prostredníctvom lotérie z každého obvodu povolaný jeden chlapec a jedno dievča do televíziou vysielanej hry, v ktorej o konečné víťazstvo bojujú na život a na smrť. Okrem Lawrence si vo filmoch zahrali aj Elizabeth Banks, Woody Harrelson, Josh Hutcherson, Stanley Tucci, Donald Sutherland, či Philip Seymour Hoffman.

Zdroj:  variety.com Foto © Lionsgate

Súvisiace články